A lehetőség, hogy megtaláld az ideális edzőt - FitnessOktatok.Hu - fitness, személyi edzés, step, aerobic, fórum, hirdetések, wellness
fitness wellness Főoldal Hirdetések Feladás Keresés Regisztráció Fórum Hírek
aerobic hirdetések
fitnesz
Felhasználónév:
Jelszó:
Kapcsolódó híreink


- A gerincet négylábú életmódra te...
Az emberiség az 5. ágyéki csigolyával fizet a két lábra á...
- Asztma, a levegő minősége és az ...
Amint elérkezett a Pekingi Olimpiai Játékok kezdete, egy ...
- A fontosabb légszennyezők, illet...
Megismerkedhetünk a levegőben jelen lévő fontosabb légsze...
- Aszpartám ( E951 ) - alacsony ka...
1981 óta nem hagyták jóvá az aszpartám száraz élelmiszere...
- Testtípusok
A testalkat részben örökölt sajátosság, melyet nem tudunk...
- A helyes testtartásról - 3. rész
Hogyan álljunk vagy üljünk helyesen, illetve hogyan nem c...
- A helyes testtartásról - 2. rész
Nem könnyű megtanítani testünket a helyes testtartásra. E...
- A helyes testtartásról - 1. rész
A testtartásnak, a régebbi gondolkodással ellentétben jel...
- Mire jó a fitness? - 3. rész
A torna nem keserves kötelezettség! A tornászás ne napont...
- Mire jó a fitness? - 2. rész
Minden kezdet nehéz! A gravitáció törvénye mindannyiunkat...
- Mire jó a fitness? - 1. rész
A kérdésre a válasz, hogy életünket jobbá tegye. Vajon mi...
- Az egészséges étrendről pár szóban
Karcsúak szeretnénk maradni és a megfelelő súlyunkat megt...
- A vitaminokról röviden
Rendkívül fontos szerepet játszanak egészségünk fenntartá...
- Mi is a koffein?
A koffein olyan drog, amely természetes körülmények közöt...
- Ásványi anyagok - kalcium
Gyermekkorunkban bizonyára sokat hallottuk a szüleinktől,...
- Önmagunkról alkotott véleményünk
Túl kövér vagyok. Túl sovány vagyok. Boldogabb lennék, ha...
- 5 tipp az egészséges testsúly el...
Ha a gyors diétát választjuk a fogyás érdekében, nem bizt...
- A fitness Története 4/4
Elérkeztünk a fitness történetének bemutatásában az utols...
- Kapcsolat a mozgásszegény életmó...
Aki szabadidejét mozgással, túrázással, edzéssel tölti, s...
- A fitness története 3/4
A kevésbé távoli múltba visszakalandozva ismerkedjünk meg...
- A fitness története 2/4
Az előző részben megismerkedhettünk az ősi életvitellel, ...
- A fitness története 1/4
A történelem előtti időkben a fitness a vadászat és gyűjt...
- A hétköznapok forgataga és a fit...
A fitness és a wellness világa oly távolinak tűnt még néh...
Partnereink
Fitnesz világ


Hírek, érdekességek, információk a fitness világából


Pár szóban a jógáról

Ha olyan edzésprogramot keresel, amely könnyen megtanulható, viszonylag kevés felszerelést igényel, de mégis megnyugtatja a lelkünket, mialatt hangot ad testünknek? Erősíteni szeretnénk a szív és érrendszerünket, ellazítani izmainkat, vagy növelni szellemi állóképességünket? Akkor érdemes lehet megismerkednünk a jóga alapjaival.
Fitness hírek, FitnessOktatok.hu
Mi is az a jóga?

Annak ellenére, hogy a jóga új irányvonalnak tűnik, történelme már jóval korábban, több mint 3000 évvel ezelőtt kezdődött Indiában. A jóga szó eredetileg egy szanszkrit szóból származtatható, amely a gondolatnak, a testnek és a léleknek az összekapcsolását jelenti.

Habár a jóga tartalmaz gyakorlatokat, mégis olyan életmóddá vált, amely egyetlen főbb gyakorlati elemből áll. A gondolatainknak, illetve a testünknek a fegyelmezésére összpontosít, valamint összekapcsolja azokat a szellemiségünkkel. Ez a jógára jellemző életvitel alapvető célja.

A jóga egyik fajtája a hatha jóga, amely a test alkotóelemeit helyezi előtérbe. A hatha jóga a testtartásra fókuszál, a különféle testtartások, pozitúrák jelentős szerepet töltenek be, hogy még jobban irányíthassuk légzésünket. A jóga néhány formájában megtalálhatjuk a meditációt és az éneklést is.

A hatha jógának többféle változata is létezik, mint például az alább felsoroltak:

- Ashtanga jóga: az Ashtanga jóga élénk, gyors ütemű, segíti hajlékonyságunk, erőnk, koncentráló képességünk és kitartásunk kifejlesztését. Az Ashtanga jógánál gyorsan változtatjuk az előre meghatározott testtartásokat, majd azok a mély légzésekre koncentrálunk.
- Power jóga: hasonlít az Ashtanga jógához, nagyon hatékony formája a jógának, amely a különféle gyakorlatok által növeli kitartásunkat és hajlékonyságunkat. Az USA-ban eléggé elterjedt.
- Bikram jóga: "forró jóga"-ként is ismert, mivel az akár 37,8 Celsius foknál (kb. 100 Fahrenheit) is jobban felfűtött teremben alkalmazzák.
- Gentle jóga: a lassított ütemű nyújtásra, rugalmasságra és a mély lélegzetvételre összpontosít.
- Kundalini jóga: testhelyzetek, mély levegővétel és más légzési technikák, dúdolás és meditáció jellemző rá.
- Iyengar jóga: a precíz testtartásra fókuszál, a részvevő padokat, köteleket, gyékényszőnyeget, fatuskót és széket használ.

A jóga rengeteg előnnyel rendelkezik. Segítségével kifejleszthetjük hajlékonyságunkat, növelhetjük erőnket és kitartásunkat, elérhetjük belső egyensúlyunkat. Ráadásul a testünkre gyakorolt jótékony hatásai is ismertek. Tapasztalatok alapján elmondható, hogy a jóga csökkenti türelmetlenségünket, segítet megszabadulni a stressztől és megtisztítja gondolatainkat.
Sokféle lehetőségünk adódik, amikor ki szeretnénk próbálnia jógát, mivel sok fitness központ kínálata között is szerepel. Amennyiben kerülni szeretnénk a közösséget, akkor személyes órák vételére is lehetőségünk adódik.

Mielőtt nekifognánk a jóga órák vételének például egy ilyen fitness központban, érdemes lehet kipróbálni egy videokazettát, körbenézelődni az interneten, olvasgatni a könyvekben, hogy minél többet megtudhassunk a jógáról és hogy eldönthessük magunkban, tényleg a jóga-e a legtökéletesebb számunkra, hiszen sok más sporthoz hasonlóan a jógában is hosszabb időt igényel, hogy láthassuk az eredményeket.
Mielőtt elmennénk az első jógaedzésünkre, győződjünk meg róla, hogy kényelmesen öltöztünk-e fel. A testhezálló nadrág vagy harisnyanadrág és egy póló megfelelő öltözéknek számít. Természetesen ez egyénektől függően változhat, a hangsúly a kényelmes öltözéken van. A jógához sok más sporttal ellentétben nincs szükségünk különleges sportcipőre, mivel a gyakorlatokat egyszerűen csak mezítláb végezzük.
A jógaedzést szőnyegen is végezhetjük. Vannak, akik gyékényfonatot helyezik előtérbe. Sportcikkeket árusító boltokban, illetve többnyire a jóga órákon is vehetünk ilyen szőnyeget.

Mit is várhatunk a jóga órától, illetve a jógáról szóló videóktól?
Az oktató az órakezdés előtt megmutatja a különféle testtartásokat, amelyet vinyasa-nak hívnak, mielőtt elkezdenénk első jóga óránkat. A vinyasa jóga egyik típusa a nap üdvözlése, amelyben 12-féle póz, illetve az azok közötti váltás, átmenet áll össze folyamatos mozgássá.


Mielőtt elkezdenénk a jógát
Mielőtt nekilátnánk a gyakorlati programoknak, érdemes lehet elbeszélgetni az orvosunkkal, legfőképpen akkor, ha egészségügyi problémáink is vannak. Győződjünk meg róla, hogy mindenféle ortopédiai problémánkról tájékoztattuk az edzőnket, mielőtt a jóga elkezdése előtt.
Szerencsére nem kell megijednünk, mivel a jóga kényelmes, lassú formától kezdve az élénk mozgásig folyamatosan változó típusú lehet. Így szinte bárki kiválaszthatja a neki leginkább megfelelőt. Egy jó edző képes az edzésprogramot, illetve a testtartásokat tudja úgy alakítani, hogy azokat az iskolásoktól kezdve a jógában már jártas emberekig mindenkinek összeállíthassa a nekik megfelelő edzésprogramot, amelyet természetesen a speciális igényekkel is összhangba lehet hozni.

Az időbeosztás már kész - hogyan állítsuk össze edzésünket, hogy beleférhessünk az időbeosztásba? Az alábbiakban néhány ötletet olvashatunk a gyakorlatok előkészítéséről, hogy mozgásban maradhassunk:

- Amennyiben nem tudnánk fél óra jógát egy helyben végigülni, akkor próbáljuk ki egy puffon. Naponta, felkelés után és lefekvés előtt körülbelül 15 perc, vagy a napi 3x 10 perc edzés szükséges, hogy felkészülhessünk a hosszabb idejű edzésekre is.
- Csináljuk úgy, ahogy nekünk tetszik. Néhányan sokkal szívesebben edzenek reggelente, mielőtt a napi tevékenységek elterelnék őket, míg mások úgy gondolják, hogy az éjszaka, lefekvés előtti időszak a tökéletes a feloldódáshoz. Próbáljuk megtalálni, hogy számunkra melyik napszak az ideális és válasszuk ki azt az időszakot is, amelyben a leginkább képesek vagyunk feltöltődni energiával.
- Keressünk egy edzőtársat, akivel jobban motiváltak maradhatunk. Hiszen ha a vele előre megbeszéltek alapján be vagyunk jegyezve egy edzésre, akkor sokkal kevésbé valószínű, hogy lemondanánk azt. Kicserélhetjük egymással tapasztalatainkat, észrevételeinket, gondolatainkat, továbbá az egészséges táplálkozással kapcsolatos tippeket is megoszthatjuk, kiértékelhetjük egymás testtartását, illetve vigyázhatunk is a másikra.
- A következetesség hangsúlyozása. Ha hasznosítani szeretnénk a jóga által nyújtott előnyöket, akkor következetesen kell azt művelnünk. A ?havonta egyszer? típusú jóga talán enyhíti kicsit a stresszt, de az eredmények eléréséhez, mint például a kitartás és a hajlékonyság növeléséhez legalább hetente négy, öt alkalom is szükséges lehet. Általában olyan 4-6 hétnek is el kell telnie (a heti 3-4-szeri edzést alapul véve), amíg a testünk elkezdi felszabadítani az endorphin-t (az endorphin egy ópiátszerű peptid), amely a gyakorlatok végzése közben felemelő érzéssel tölt el.
- Tűzzünk ki célokat! Minden héten ugyanazok a gyakorlatok monotonná válhatnak. Ezért szükséges mindig néhány célt kitűzni, amelyek segítenek a helyes úton maradni.

Talán a power jógát is alkalmazni szeretnénk gyakorlatainkban, ezáltal érve el a szív és érrendszerünk erősítését?
Talán otthon már többször is gyakorlatoztunk a videokazettára, majd célul tűztük ki, hogy egyszer beiratkozzunk egy oktató által tartott jóga órára?

A döntés a Te kezedben van, hogy melyik úton indulsz el!
FitnessOktatok.hu
2008.02.20.
Minden jog fenntartva: FitnessOktatok.hu - 2007

E-mail:

Címszavak: fitness, wellness
hirdetések, fitnesz fórum, hírekA FitnessOktatok.hu rövid ismertetése:

Személyi edzők, aerobic oktatók, step oktatók, testnevelő tanárok, step trénerek, sportedzők, wellness trénerek, életmód tanácsadók, gyógytornászok, aerobik sportoktatók hirdetései, továbbá edzőtermek, wellness hotelek, sport centrumok, fitnesz termek, fitness központok, gyógycentrumok állásajánlatai. Oldalunkon megtalálhatod a közismert és kevésbé ismert személyi edzők hirdetéseit, akik bármikor rendelkezésedre állnak, hogy segítségükkel könnyen, gyorsan és hatékonyan fogyhassál le. Ha szükséges, ők írják meg számodra az edzéstervet, edzésprogramot, állítják össze étrendedet, veled edzenek, tanácsokkal látnak el, megpróbálják életedet minél szebbé és egészségesebbé tenni. Keresd meg tehát a számodra legszimpatikusabb edzőt hirdetéseink között és élj Te is vidám, boldog, egészséges életet!

És hogy milyen fitness iskolákban tanult oktatóit, illetve hirdetéseit láthatod?
- Fitness Company (IFAA)
- Fitness Akadémia
- IWI Wellness - Fitnesz Oktatási Központ
- Body 'n' Soul Wellness & Pilates Academy
- Diplomás gyógytornászok (Pl. SOTE EFK)
- Fazekas Attila Wellness Akadémia
- Fitline Education
- IFBB Nemzetközi Szakedzőképzés
- Pilates Institute
- TF Továbbképző Intézet
csak hogy a legismertebbeket említsük.
A FitnessOktatok.hu oldalon találhatsz továbbá fitness centrumok és wellness hotelek állásajánlatait, álláshirdetéseit. Amennyiben Te is oktató, edző vagy és szeretnél munkát taláni egy edzőteremben, sport, illetve wellnessközpontban, fitnesz teremben, akkor jó helyen jársz. Reméljük, hogy honlapunkon újabbnál újabb hirdetések fognak megjelenni, ezáltal is segítve benneteket egy boldogabb és szebb jövő felé.

Magyarország legjobb fitness iskoláiban (Fitness Company /IFAA/, Fitness Akadémia, IWI...) végzett oktatóinak hirdetései, továbbá wellness hotelek, gyógyfürdők, fitnesztermek bemutatása, valamint azok álláshirdetései is megtalálhatók oldalunkon, mint azt már korábban említettük.
Oldalunk tartalmából címszavakban: fogyókúra, személyi edzés, fogyás, bmi(boss mass index), aerobic, fitness, wellness, életmód tanácsadás, hirdetésfigyelő, egészséges élet elérése, fitnesz fórum, fitness hírek, érdekességek, információk a nagyvilágból, edzéstervek.
A sportolás egészségre gyakorolt jótékony hatása már régóta ismert, felfrissíti a testet és a lelket, serkenti gondolkodásunkat.
Edzéstervek? Személyi edzők? Fitness központok? A válasz: FitnessOktatok.hu! Üdvözlünk az egészséges élet, a wellness és a fitness világában! Mert Te is élhetsz szép és boldog életet! Ebben sze FitnessOktatok.hu: personal trainers hirdetései, hírek az egészségről a test és a lélek egészségéért, megtaláld az ideális személyi edzőt. Fitnesztermek hirdetései az ország egész területéről, edzés, fogyókúra, fitnesz, edzők, oktatók, edzés, edzéstervek, fogyókúra. step aerobic oktató hirdetések személyi edzés, fitness edzéstervek fogyókúra fitnesz wellness Személyi edzők fogyás, izomnövelés.
Ha az alábbiakat szeretnéd csinálni: szálkásító edzés, spinning, power walking, edzőtermi edzés, zsírégetés, személyi edzés, aerobik, step, fitness aerobic, testedzés, alakformálás, sportolás, testedzés, izomtömegnövelés... akkor segíthetünk Neked megtalálni az ideális választást!
Ugyanis honlapunkon megtalálhatod az edzőtermek, wellness hotelek, fitness termek, sportklubok hirdetéseit, hogy életed egészségesen élhesd le.
Személyi fitnes fitnesz fogyókúra fitness center aerobik wellness egészség healt súlykontroll body programs konditerem Budapesten a belvárosban, valamint annak környékén és vidéken is. Segíthetünk a súlyleadásban (weight loss), diéta (diet) megtervezésében, ingyenes hirdetéseink között barangolhatsz. Gyakorlatok privát edzés otthon bárhol és bármikor. Profi fogyás hatékonyan. Fitnesz edzők honlapjait is megnézhetitek a részletes adataiknál, valamint edzéstervek írásával is kérhetjük. Wellness hétvége, termálfürdők, wellness szállodák, hotelek, gyógycentrumok, kellemes hétvégi pihenés? Segíthetünk megtalálni, amit keresel! Nézz körül hirdetéseink között.
Minőségi edzésprogramok, cardio edzések, aerobic és step edzések tartása, egészséges táplálkozáshoz szükséges megfelelő étrend kialakítása, írása szakemberek által. A honlapon többek között az alábbi iskolák végzett oktatói találhatók: IFAA (International Fitness And Aerobic Academy, Fitness Company), IWI Wellness - Fitnesz Oktatási Központ, Fazekas Attila Wellness Akadémia, Fitness Akadémia, IFBB Nemzetközi Szakedzőképzés, Pilates Institute, TF Továbbképző Intézet ... step edzők, oktatók, hirdetései, lélek, gyógyfürdő ... Az oldal tartalmából: edzésterv írása fogyókúra fogyás tanácsadás privát tréning privát edzes, edzésterv típusok, testformálás alakformálás egészség egészséges élet... Hirdetés feladása edzők, step és aerobik oktatók, wellness trainerek, gyógytornászok, sportolók részére... továbbá lehetőség van edzőtermek, sportklubok, wellness szállodák, edzőtermek részére is hirdetés feladására... hirdetésfigyelés... body building, personal trainers, sportklubok, fitness akadémiák... Oldalunkon többféle iskola végzőseként hirdethetsz: IFAA, Fitness Company, Fitness Akadémia, Body 'n' Soul Wellness & Pilates Academy, Diplomás gyógytornászok (Pl. SOTE EFK), Fazekas Attila Wellness Akadémia, Fitline Education, IFBB Nemzetközi Szakedzőképzés, IWI Wellness - Fitnesz Oktatási Központ, Pilates Institute, Testnevelési Főiskola (TF) Továbbképző Intézet... személyi edző aerobic oktató fitness trainer personal trainer testépítés edzőtermi edzés. Személyi edzők step oktatók aerobik edzők fitness oktatók personal trainers szálkásítás. Egy oldal a sportról, sportolókról, mindenkinek. Ha bármilyen kérdésed lenne, nyugodtan írd meg a fórumon! Minden kedves érdeklődőt szeretettel látunk! FitnessOktatok.hu - A lehetőség, hogy megtaláld a Neked megfelelő, ideális edzőt! Keresd meg a számodra ideálisat a hirdetések között!
retnénk segíteni Neked! Hiszen mai rohanó világunkban szinte nincs időnk önmagunkkal is törődni egy kicsit! Pedig igenis kellene! Hisz az egészséget, mint oly fontos kincset, csak akkor vagyunk képesek értékelni igazán, ha az már elveszett! Ne várjunk addig! Tegyünk most egészségünk fenntartásáért, hogy boldogságban, vidámságban élhessünk és birkózhassunk meg a mindennapos kihívásokkal!

Fitness oktatók, személyi edzők, personal trainers, step és aerobic oktatók, wellness trénerek hirdetései, fórum az egészsérgről a test és a lélek egészségéért, FitnessOktatok.hu, hogy megtaláld az ideális edzőt!

FitnessOktatok.hu - 2008

Társoldalunk:
Esküvő és rendezvényszervezés