A lehetőség, hogy megtaláld az ideális edzőt - FitnessOktatok.Hu - fitness, személyi edzés, step, aerobic, fórum, hirdetések, wellness
fitness wellness Főoldal Hirdetések Feladás Keresés Regisztráció Fórum Hírek
aerobic hirdetések
fitnesz
Felhasználónév:
Jelszó:
Kapcsolódó híreink


- A gerincet négylábú életmódra te...
Az emberiség az 5. ágyéki csigolyával fizet a két lábra á...
- Asztma, a levegő minősége és az ...
Amint elérkezett a Pekingi Olimpiai Játékok kezdete, egy ...
- A fontosabb légszennyezők, illet...
Megismerkedhetünk a levegőben jelen lévő fontosabb légsze...
- Aszpartám ( E951 ) - alacsony ka...
1981 óta nem hagyták jóvá az aszpartám száraz élelmiszere...
- Testtípusok
A testalkat részben örökölt sajátosság, melyet nem tudunk...
- A helyes testtartásról - 3. rész
Hogyan álljunk vagy üljünk helyesen, illetve hogyan nem c...
- A helyes testtartásról - 2. rész
Nem könnyű megtanítani testünket a helyes testtartásra. E...
- A helyes testtartásról - 1. rész
A testtartásnak, a régebbi gondolkodással ellentétben jel...
- Mire jó a fitness? - 3. rész
A torna nem keserves kötelezettség! A tornászás ne napont...
- Mire jó a fitness? - 2. rész
Minden kezdet nehéz! A gravitáció törvénye mindannyiunkat...
- Mire jó a fitness? - 1. rész
A kérdésre a válasz, hogy életünket jobbá tegye. Vajon mi...
- Az egészséges étrendről pár szóban
Karcsúak szeretnénk maradni és a megfelelő súlyunkat megt...
- A vitaminokról röviden
Rendkívül fontos szerepet játszanak egészségünk fenntartá...
- Mi is a koffein?
A koffein olyan drog, amely természetes körülmények közöt...
- Ásványi anyagok - kalcium
Gyermekkorunkban bizonyára sokat hallottuk a szüleinktől,...
- Önmagunkról alkotott véleményünk
Túl kövér vagyok. Túl sovány vagyok. Boldogabb lennék, ha...
- Pár szóban a jógáról
Ha olyan edzésprogramot keresel, amely könnyen megtanulha...
- 5 tipp az egészséges testsúly el...
Ha a gyors diétát választjuk a fogyás érdekében, nem bizt...
- A fitness Története 4/4
Elérkeztünk a fitness történetének bemutatásában az utols...
- Kapcsolat a mozgásszegény életmó...
Aki szabadidejét mozgással, túrázással, edzéssel tölti, s...
- A fitness története 3/4
A kevésbé távoli múltba visszakalandozva ismerkedjünk meg...
- A fitness története 1/4
A történelem előtti időkben a fitness a vadászat és gyűjt...
- A hétköznapok forgataga és a fit...
A fitness és a wellness világa oly távolinak tűnt még néh...
Partnereink
Fitnesz világ


Hírek, érdekességek, információk a fitness világából


A fitness története 2/4

Az előző részben megismerkedhettünk az ősi életvitellel, a mezőgazdasági forradalom hozta változásokkal, illetve a Kínában és Indiában elterjedt edzésformával. Most betekinthetünk a közel keleti, görög és római sportolási szokásokba.
Fitness hírek, FitnessOktatok.hu
A közel kelet (I.e. 4000-250 körül)
Asszíria, Babilónia, Egyiptom, Palesztina, Perzsia és Szíria korai politikai és katonai vezetői már korán felismerték, hogy katonáik jó kondíciója rendkívül fontos a hadsereg hatékonyságának növeléséhez, ezért aztán ösztönözték a népüket a sportolásra. Talán a Perzsa birodalom a legjobb példa a közösség erőnlétének javítására a politikai és katonai célok elérése érdekében. A perzsa vezetők szigorúan megkövetelték népüktől a fizikai kondíciójuk fenntartását, amelyet csoportos edzések megtartásával segítettek elő. A fiúk már 6 éves korukban birtokot kaptak a birodalomtól, ami viszont azzal járt, hogy el kellett végezniük a rájuk szabott kiképzést. Ez magában foglalta többek között a vadászatot, menetelést, lovaglást, dárdahajítást. Az edzések az erejük és kitartásuk növelése ellenére nem az egészségük megtartását voltak hivatottak megőrizni, hanem azt a célt szolgálták, hogy minél jobb katonákká váljanak, akik életük árán is a birodalmat szolgálták. A Perzsa Birodalom nagysága, továbbá a politikája és a kiképzett harcosai révén szinte elfoglalta az egész közel keletet. A birodalom nagysága azonban mindezek ellenére elkezdett csökkenni. Mindezt a korrupt és gazdag politikai és katonai vezetőinek köszönhette. A Perzsa birodalom bukása, összeomlása éppen abban az időben történt, amikor a társadalmat széles körben a sportolás elhanyagolása jellemezte.


Ókori görög civilizációk (I.e. 2500-200 körül)
Athén
Talán egyetlen civilizációnál sem örvendett akkora népszerűségnek a sportolás, mint az ősi görögöknél. Az idealizmus fizikai tökéletesítése csupán egy volt a sok közül. A test szépségének hangsúlyozása, az egészség megőrzése és a sportolás fontosságának kiemelése az egész társadalom részéről szinte egyedülálló az eberiség történelme folyamán. A görögök a test erőnlétének fenntartását azonos szintre emelték a gondolkodás serkentésével. A testi jólét szükséges a szellemi jóléthez, valamint az erős, sportos testalkat határozott jellemet sugall, hangsúlyozták.
A zenés gimnasztika, mint felfedezték, a legfontosabb tantermi témák közé tartozott. Egy ősi görög közmondás szerint a test és a zene feladata a lelket szolgálni. A gimnasztika teret kapott a birkózó iskolákban, amelyek otthont adtak a fiatal fiúk fizikai tanításának. A birkózó iskola magában foglalta a szobai gimnasztikát, továbbá a külső udvaron helyet biztosított a futás, ugrás, birkózás számára. Amikor a tanítványok elérték a felnőtt korukat úgy 14 és 16 év között, a birkózó iskolák edzéseit felváltották a gimnázium nyújtotta lehetőségek. Mind a birkózó iskolai, mind a gimnáziumi gyakorlatokat felügyelők ellenőrizték, akik hasonlatosak voltak a mai fitness edzőkhöz. Ez az idealista helyzet leginkább Athénban érvényesült, amely egy demokratikus társadalomként jellemezhető.
Spárta
Görögországtól északra, a spártaiak még a görögöknél is sokkal edzettebbek voltak. Ez betudható a Spártában honos katonai kultúrának. A görög államok gyakran háborúztak egymással, így a harci jártasság összefüggött a jó fizikai kondícióval, ezáltal is kényszerítve az embereket edzettségi állapotuk, állóképességük fenntartására, növelésére. A spártai társadalomban ezért a fiúkat már 6 éves koruktól komoly fizikai kiképzésnek vetették alá. Ettől az időtől kezdve felnőtt korukig a spártai vezetés volt felelős a felnevelésükért és a kiképzésükért. E neveltetés megkövetelte a kemény edzésprogramokat, ami biztosította, hogy mindannyiukból magasan képzett harcos lett. A nők szerepe a gyermekek jó fizikai fejlődésének fenntartása volt, valamint életerős gyermekek szülése. A hadi kultúra azt eredményezte, hogy az emberiség történelme óta Spárta az egyik legnagyobb erővel rendelkező társadalommá vált.

A Római civilizáció (I.e. 200 - 476)
A Római Birodalom az ősi görög civilizációk ellentéte volt a mindenre kiterjedő állóképességgel szemben támasztott feltételeivel, valamint azzal, hogy idejének nagy részét területének növelésére fordította. Ezen idő alatt a római polgárok mindegyike, 17 és 60 év között, behívható volt katonai szolgálatra. Ezért volt olyan szükséges fenntartani az állampolgárok jó fizikai kondícióját, hogy bármikor szolgálatba állíthassák őket. A katonai kiképzés során gyakorolták a futást, menetelést, ugrást, diszkoszvetést, valamint a gerelyhajítást is. Ez az életforma hozzájárult az emberek egészségének megőrzéséhez, a betegségekkel való ellenállóképességük növeléséhez. Ez segítette őket hozzá, hogy szinte az egész nyugati világot meghódították. A római populáció egészségi állapotának hanyatlásával egyre inkább kedveltebbé vált a vagyon hajszolása és a szórakozás. (Példaként említhetjük a gladiátor játékokat.) Az anyagi vagyonszerzés és kicsapongás előtérbe került a testi egészség megőrzésével szemben. A fényűző életforma és a fizikai romlás vezetett hozzá, hogy a római civilizáció az északról jövő és a fizikailag erőteljesebb barbároktól vereséget szenvedett.

A sötét középkor (476-1000) és a középkor (900-1400)
Az északról betörő barbárok támadásai alatt összeomló Római Birodalom idejét a szellemi gondolkodás megtorpanása jellemzi. A szellemi élet háttérbe szorításával egyidőben a újra teret nyert a mozgás. A rómaiak pazarló életmódja eredményezte a mozgás háttérbe szorításával a teljes testi hanyatlást eredményezte. A barbár törzseket élete a vadászatból, az élelem gyűjtögetéséből és a jószág neveléséből állt. Ezidőtájt a kultúrális hanyatlással szemben, ami a Római Birodalom bukását is eredményezte, a testi erőnlét fejlesztése újra előtérbe került.
FitnessOktatok.hu
2008.04.05.
Minden jog fenntartva: FitnessOktatok.hu - 2007

E-mail:

Címszavak: fitness, wellness
hirdetések, fitnesz fórum, hírekA FitnessOktatok.hu rövid ismertetése:

Személyi edzők, aerobic oktatók, step oktatók, testnevelő tanárok, step trénerek, sportedzők, wellness trénerek, életmód tanácsadók, gyógytornászok, aerobik sportoktatók hirdetései, továbbá edzőtermek, wellness hotelek, sport centrumok, fitnesz termek, fitness központok, gyógycentrumok állásajánlatai. Oldalunkon megtalálhatod a közismert és kevésbé ismert személyi edzők hirdetéseit, akik bármikor rendelkezésedre állnak, hogy segítségükkel könnyen, gyorsan és hatékonyan fogyhassál le. Ha szükséges, ők írják meg számodra az edzéstervet, edzésprogramot, állítják össze étrendedet, veled edzenek, tanácsokkal látnak el, megpróbálják életedet minél szebbé és egészségesebbé tenni. Keresd meg tehát a számodra legszimpatikusabb edzőt hirdetéseink között és élj Te is vidám, boldog, egészséges életet!

És hogy milyen fitness iskolákban tanult oktatóit, illetve hirdetéseit láthatod?
- Fitness Company (IFAA)
- Fitness Akadémia
- IWI Wellness - Fitnesz Oktatási Központ
- Body 'n' Soul Wellness & Pilates Academy
- Diplomás gyógytornászok (Pl. SOTE EFK)
- Fazekas Attila Wellness Akadémia
- Fitline Education
- IFBB Nemzetközi Szakedzőképzés
- Pilates Institute
- TF Továbbképző Intézet
csak hogy a legismertebbeket említsük.
A FitnessOktatok.hu oldalon találhatsz továbbá fitness centrumok és wellness hotelek állásajánlatait, álláshirdetéseit. Amennyiben Te is oktató, edző vagy és szeretnél munkát taláni egy edzőteremben, sport, illetve wellnessközpontban, fitnesz teremben, akkor jó helyen jársz. Reméljük, hogy honlapunkon újabbnál újabb hirdetések fognak megjelenni, ezáltal is segítve benneteket egy boldogabb és szebb jövő felé.

Magyarország legjobb fitness iskoláiban (Fitness Company /IFAA/, Fitness Akadémia, IWI...) végzett oktatóinak hirdetései, továbbá wellness hotelek, gyógyfürdők, fitnesztermek bemutatása, valamint azok álláshirdetései is megtalálhatók oldalunkon, mint azt már korábban említettük.
Oldalunk tartalmából címszavakban: fogyókúra, személyi edzés, fogyás, bmi(boss mass index), aerobic, fitness, wellness, életmód tanácsadás, hirdetésfigyelő, egészséges élet elérése, fitnesz fórum, fitness hírek, érdekességek, információk a nagyvilágból, edzéstervek.
A sportolás egészségre gyakorolt jótékony hatása már régóta ismert, felfrissíti a testet és a lelket, serkenti gondolkodásunkat.
Edzéstervek? Személyi edzők? Fitness központok? A válasz: FitnessOktatok.hu! Üdvözlünk az egészséges élet, a wellness és a fitness világában! Mert Te is élhetsz szép és boldog életet! Ebben sze FitnessOktatok.hu: personal trainers hirdetései, hírek az egészségről a test és a lélek egészségéért, megtaláld az ideális személyi edzőt. Fitnesztermek hirdetései az ország egész területéről, edzés, fogyókúra, fitnesz, edzők, oktatók, edzés, edzéstervek, fogyókúra. step aerobic oktató hirdetések személyi edzés, fitness edzéstervek fogyókúra fitnesz wellness Személyi edzők fogyás, izomnövelés.
Ha az alábbiakat szeretnéd csinálni: szálkásító edzés, spinning, power walking, edzőtermi edzés, zsírégetés, személyi edzés, aerobik, step, fitness aerobic, testedzés, alakformálás, sportolás, testedzés, izomtömegnövelés... akkor segíthetünk Neked megtalálni az ideális választást!
Ugyanis honlapunkon megtalálhatod az edzőtermek, wellness hotelek, fitness termek, sportklubok hirdetéseit, hogy életed egészségesen élhesd le.
Személyi fitnes fitnesz fogyókúra fitness center aerobik wellness egészség healt súlykontroll body programs konditerem Budapesten a belvárosban, valamint annak környékén és vidéken is. Segíthetünk a súlyleadásban (weight loss), diéta (diet) megtervezésében, ingyenes hirdetéseink között barangolhatsz. Gyakorlatok privát edzés otthon bárhol és bármikor. Profi fogyás hatékonyan. Fitnesz edzők honlapjait is megnézhetitek a részletes adataiknál, valamint edzéstervek írásával is kérhetjük. Wellness hétvége, termálfürdők, wellness szállodák, hotelek, gyógycentrumok, kellemes hétvégi pihenés? Segíthetünk megtalálni, amit keresel! Nézz körül hirdetéseink között.
Minőségi edzésprogramok, cardio edzések, aerobic és step edzések tartása, egészséges táplálkozáshoz szükséges megfelelő étrend kialakítása, írása szakemberek által. A honlapon többek között az alábbi iskolák végzett oktatói találhatók: IFAA (International Fitness And Aerobic Academy, Fitness Company), IWI Wellness - Fitnesz Oktatási Központ, Fazekas Attila Wellness Akadémia, Fitness Akadémia, IFBB Nemzetközi Szakedzőképzés, Pilates Institute, TF Továbbképző Intézet ... step edzők, oktatók, hirdetései, lélek, gyógyfürdő ... Az oldal tartalmából: edzésterv írása fogyókúra fogyás tanácsadás privát tréning privát edzes, edzésterv típusok, testformálás alakformálás egészség egészséges élet... Hirdetés feladása edzők, step és aerobik oktatók, wellness trainerek, gyógytornászok, sportolók részére... továbbá lehetőség van edzőtermek, sportklubok, wellness szállodák, edzőtermek részére is hirdetés feladására... hirdetésfigyelés... body building, personal trainers, sportklubok, fitness akadémiák... Oldalunkon többféle iskola végzőseként hirdethetsz: IFAA, Fitness Company, Fitness Akadémia, Body 'n' Soul Wellness & Pilates Academy, Diplomás gyógytornászok (Pl. SOTE EFK), Fazekas Attila Wellness Akadémia, Fitline Education, IFBB Nemzetközi Szakedzőképzés, IWI Wellness - Fitnesz Oktatási Központ, Pilates Institute, Testnevelési Főiskola (TF) Továbbképző Intézet... személyi edző aerobic oktató fitness trainer personal trainer testépítés edzőtermi edzés. Személyi edzők step oktatók aerobik edzők fitness oktatók personal trainers szálkásítás. Egy oldal a sportról, sportolókról, mindenkinek. Ha bármilyen kérdésed lenne, nyugodtan írd meg a fórumon! Minden kedves érdeklődőt szeretettel látunk! FitnessOktatok.hu - A lehetőség, hogy megtaláld a Neked megfelelő, ideális edzőt! Keresd meg a számodra ideálisat a hirdetések között!
retnénk segíteni Neked! Hiszen mai rohanó világunkban szinte nincs időnk önmagunkkal is törődni egy kicsit! Pedig igenis kellene! Hisz az egészséget, mint oly fontos kincset, csak akkor vagyunk képesek értékelni igazán, ha az már elveszett! Ne várjunk addig! Tegyünk most egészségünk fenntartásáért, hogy boldogságban, vidámságban élhessünk és birkózhassunk meg a mindennapos kihívásokkal!

Fitness oktatók, személyi edzők, personal trainers, step és aerobic oktatók, wellness trénerek hirdetései, fórum az egészsérgről a test és a lélek egészségéért, FitnessOktatok.hu, hogy megtaláld az ideális edzőt!

FitnessOktatok.hu - 2008

Társoldalunk:
Esküvő és rendezvényszervezés