A lehetőség, hogy megtaláld az ideális edzőt - FitnessOktatok.Hu - fitness, személyi edzés, step, aerobic, fórum, hirdetések, wellness
fitness wellness Főoldal Hirdetések Feladás Keresés Regisztráció Fórum Hírek
aerobic hirdetések
fitnesz
Felhasználónév:
Jelszó:
Kapcsolódó híreink


- A gerincet négylábú életmódra te...
Az emberiség az 5. ágyéki csigolyával fizet a két lábra á...
- Asztma, a levegő minősége és az ...
Amint elérkezett a Pekingi Olimpiai Játékok kezdete, egy ...
- A fontosabb légszennyezők, illet...
Megismerkedhetünk a levegőben jelen lévő fontosabb légsze...
- Aszpartám ( E951 ) - alacsony ka...
1981 óta nem hagyták jóvá az aszpartám száraz élelmiszere...
- Testtípusok
A testalkat részben örökölt sajátosság, melyet nem tudunk...
- A helyes testtartásról - 3. rész
Hogyan álljunk vagy üljünk helyesen, illetve hogyan nem c...
- A helyes testtartásról - 2. rész
Nem könnyű megtanítani testünket a helyes testtartásra. E...
- A helyes testtartásról - 1. rész
A testtartásnak, a régebbi gondolkodással ellentétben jel...
- Mire jó a fitness? - 3. rész
A torna nem keserves kötelezettség! A tornászás ne napont...
- Mire jó a fitness? - 2. rész
Minden kezdet nehéz! A gravitáció törvénye mindannyiunkat...
- Mire jó a fitness? - 1. rész
A kérdésre a válasz, hogy életünket jobbá tegye. Vajon mi...
- Az egészséges étrendről pár szóban
Karcsúak szeretnénk maradni és a megfelelő súlyunkat megt...
- A vitaminokról röviden
Rendkívül fontos szerepet játszanak egészségünk fenntartá...
- Mi is a koffein?
A koffein olyan drog, amely természetes körülmények közöt...
- Ásványi anyagok - kalcium
Gyermekkorunkban bizonyára sokat hallottuk a szüleinktől,...
- Önmagunkról alkotott véleményünk
Túl kövér vagyok. Túl sovány vagyok. Boldogabb lennék, ha...
- Pár szóban a jógáról
Ha olyan edzésprogramot keresel, amely könnyen megtanulha...
- 5 tipp az egészséges testsúly el...
Ha a gyors diétát választjuk a fogyás érdekében, nem bizt...
- Kapcsolat a mozgásszegény életmó...
Aki szabadidejét mozgással, túrázással, edzéssel tölti, s...
- A fitness története 3/4
A kevésbé távoli múltba visszakalandozva ismerkedjünk meg...
- A fitness története 2/4
Az előző részben megismerkedhettünk az ősi életvitellel, ...
- A fitness története 1/4
A történelem előtti időkben a fitness a vadászat és gyűjt...
- A hétköznapok forgataga és a fit...
A fitness és a wellness világa oly távolinak tűnt még néh...
Partnereink
Fitnesz világ


Hírek, érdekességek, információk a fitness világából


A fitness Története 4/4

Elérkeztünk a fitness történetének bemutatásában az utolsó részhez, amelyből az amerikai gyarmati időszaktól kezdve egészen a 21. századig megismerkedhetünk a korszak edzéshez való viszonyával, illetve a sportolási szokásokban bekövetkezett különféle változásokat is nyomon követhetjük.
Fitness hírek, FitnessOktatok.hu
Amerika - a gyarmati időszak idején (1700-1776)
A gyarmati élet megpróbáltatásai és viszontagságai biztosították a rendszeres testmozgást, amely külön életformává vált annak ellenére, hogy ezidőtájt nem léteztek szervezett fitness programok. A gyarmati Amerika a maga felfedezetlen területeivel és a vadonjával fejletlen terület volt. Az életmódjára jellemző volt a földművelés a terményért, vadászat az élelemért és a szarvasmarha tenyésztés. Mivel az itt kialakult élet biztosította az emberi szervezet számára a mindennapi mozgást, ezért nem merült fel az igény az extra gyakorlatok iránt.

USA - a nemzeti időszak kora (1776-1860)
Ezen időszak alatt a testmozgásra kihatott az európai kultúra. A bevándorlók magukkal hozták szemléletmódjukat, nemzeti örökségüket, magában foglalva a német és a svéd tornagyakorlatokat is. A függetlenség és nemzetiség idegen invázió miatti állandó fenyegetése folytán Európával ellentétben, az USA-ban kevésbé terjedt el a német és svéd torna annak ellenére, hogy az USA vezetői felismerték annak szükségességét. Benjamin Franklin az egészség megőrzése érdekében felhívta a nemzet figyelmét a rendszeres edzésre (mint például a futásra, úszásra?). Thomas Jefferson elnök elismerte a mozgás szükségességét, talán kissé túl szigorúan is. Nem kevesebb, mint napi 2 óra edzés szükséges, hiszen ha a test tökékeny, akkor a lélek nem lehet erős, állította

A korai testnevelés az USA-ban
Európában az iskolák vállalták magukra a vezető szerepet a mozgáskultúra terjesztésében a társadalom felé. Az USA-ban az oktatási folyamatok elsősorban a szellemi dolgokra fókuszálódtak. Az iskolák a hagyományos tárgyakat tanították, azaz az írást, olvasást, matematikát. A testnevelés a 19. század jelentősebb részében kimaradt az általános oktatási rendszerből. A fitness iránti érdeklődés viszonylagos hiányának ellenére J.C. Warren és Catherine Beecher jelentősen tevékenykedtek a testnevelés jövőjének megteremtésében.
Dr. J.C. Warren a Harvard Egyetem orvostudomáyni professzora a testedzés fő szószólója volt, orvosi háttere révén gyorsan felismerte a rendszeres mozgás szükségességét. Ajánlotta a gimnasztikában és a szabadgyakorlatokban való elmélyülést. Továbbá nekilátott a nőknek szóló gyakorlatok megtervezésének, amiben Catherine Beecher szintén jelentős szerepet játszott. A különböző gyakorlatokat a mozdulatok olyan rendszerévé szervezték össze, amelyek a zenével összhangban voltak. Beecher által a 19. század közepén összeállított programok jelentősen hasonlítottak a mai modern aerobikhoz.

USA - a polgárháború után (1865-1900)
Az USA történetében a modern mozgáskultúrára vonatkozólag az egyik legjelentősebb szereppel bírt az ipari forradalom, amely széleskörű kulturális változásokat eredményezett országszerte. Az ipari és gépi technológiákban elért fejlődés megváltoztatta a munkaerőtől függő foglalkozások jellegét. A vidéki életforma városivá alakult át, amely alapvetően kevesebb mozgást és fizikai aktivitást igényelt. A századfordulón a legtöbben influenzában, gyermekbénulásban, rózsahímlőben és másféle fertőző betegségekben haltak meg. A betegségek kockázatát, valamint a fertőző betegségek okozta halálozási arányt némiképp enyhítette a penicillin felfedezése. Az egyre újabb betegségek felbukkanása a iparosodás és városiasodás árának kétségtelenül szembetűnő jeleivé váltak az 1950-es és 1960-as években. A hypokinetikus betegségek okozta járványok (szív és érrendszeri megbetegedések, kanyaró, cukorbetegség) azelőtt ismeretlen fogalmaknak számítottak. Az ipari forradalom következményeként az életmódban bekövetkezett változásoknak tudhatók be az egészségre gyakorolt nemkívánatos hatások megjelenése.

Testnevelés
Az 1865-ös polgárháborút követően, a svéd és német tornagyakorlatok növekvő népszerűségnek örvendtek. A kor leginkább elterjedt gimnasztikája a Dioclesian Lewis által bevezetett ?The New Gymnastics? volt. Rajta kívül még jelentős szerepet játszottak a fitness terjesztésében például Edward Hitchcock, William Anderson és Dudley Sargent.
Hitchcock felismerte, hogy a testedzés (gimnasztika és a torna) segíti az egészségünk megőrzését. Sargent tudományos kutatást is végzett a testnevelés oktatásával kapcsolatban, majd megszervezte az oktatók képzésének módszertanát. Anderson munkássága alatt a testnevelés tanítására fókuszált és nagymértékben járult hozzá a fejlődés profi szintű szervezéséhez.
A polgárháború utáni időszakában kialakult vita még ma is tart. Néhány testnevelő oktató szilárdan hitt a közös tornagyakorlatok fontosságában, amelyek javítják a fitness és az egészség kapcsolatát. Egyre népszerűbbé vált a sport és ennél fogva a testnevelő gyakorlatok is a sportra és a játékra fokuszáltak. Az egészséggel, illetve a tapasztalattal összefüggő gyakorlatok közötti különbségek fennmaradtak.

A 20. század
A 20. század egy új korszak kezdetét szimbolizálja, mégpedig a sportolni szerető vezetőkét. Theodore Roosevelt talán a legjobb egészségnek örvendő és legtöbbet sportoló elnök volt, aki sikeresen vezette be nemzetét az új évszázadba. Felismerte a testnevelés fontosságát és bátorította Amerika városlakóit a sportolásra. Roosevelt elnököt az ősi görögökhöz hasonlóan csodálattal töltötte el a fitness iránti szenvedélye, amely már gyermekkorában kialakult az asztmával vívott harca közben és amiből felnőttkorára szigorú edzésprogram vált. Elnökként többféle tevékenységet is végzett, mint például a túrázást, lovaglást és a többi szabadtéri elfoglaltságokat. Habár nem minden elnök követte Rooseveltet, a mozgást, sportolást mégis ugyanannyira fontosnak tartották. Tudták ugyanis, hogy a pozíciójuk megköveteli a fitness iránti elkötelezettséget.

Az első világháború után az amerikai társadalomra a lazítás, az élet ízének élvezete volt a jellemző. A viharos 20-as évek kiérdemelte a címét, mivel az amerikai társadalom olyan könnyelműen élt, mint soha azelőtt. Előtérbe került az étel, ital, zsúr és a szórakozás sok fajtája. 1929 októberében az értéktőzsde összeomlott, jelezve az elkövetkező gazdasági depresszió időszakát. Az USA-nak nem sikerült talpraállnia egészen a 2. világháborúba történő belépéséig. A testnevelés szintén háttérbe szorult. A visszaesés ellenére, amelyet a nagy depresszió ideje alatt a fitness is elszenvedett, Jack LaLanne nekilátott fitness oktatói karrierjének. 1950-ben elkezdték sugározni a TV-ben a LaLanne show-t. Gyakorlataiba belefoglalta az aerobikot, vízi aerobikot és az erősítő gyakorlatokat is. Többféle felszerelést is bemutatott, mint például az első kábelgörgős erősítő gépet. Bár LaLanne megelőzte a modern fitness gyakorlatokat 3 évtizeddel, a szemléletmódja és a gyakorlatai kifogástalanok voltak mai szemmel nézve is.

A második világháború
A világtörténelemben a háborúk mindig is ösztönözték az állóképesség és kondíció fejlesztését. Lényegében a modern mozgáskultúra a második világháború és az azt követő hidegháború idején fejlődött ki. Dr. Thomas K. Cureton belevitte a fitnessbe a kutatást, majd gyakorlati tanácsokat közölt a közemberek felé. Cureton nem csak felismerte a szabályszerű gyakorlatok számos előnyét, hanem nagy erőfeszítéseket is tett, hogy a testnevelésbe belefoglalja a test ismeretének szükségességét. Meg szerette volna válaszolni azon a kérdéseket, mint például mennyi gyakorlat elvégzése egészséges még, valamint mely gyakorlatok a leghatékonyabbak és ami a legfontosabb, hogy Cureton tudni szerette volna, hogyan lehet az egyéneknél a legjobban lemérni a kondíciójukat, állóképességüket. A legfontosabb eredményei között említhetjük a kardiovaszkuláris edzés, izomerő és rugalmasság vizsgálatának kifejlesztését. Kutatásai több javaslatot is eredményeztek kardiovaszkuláris edzés tökéletesítésére, magában foglalva a gyakorlatok intenzitásainak irányvonalainak azonosítását, amelyek a fitness tökéletesétéséhez vezettek. Javaslatai alapvető bázisra találtak a jövő gyakorlataiban.

1950-es évek az USA-ban
A hidegháború korszaka egy fontos tényező felismerésével jellemezhető, a modern fitness mozgásformáinak hatása a gyermekek izomzatára, amelynek vizsgálata Kraus Hirschland nevéhez fűződik. Az ő tanulmányait használták fel a Kraus-Weber vizsgálatok a törzs és láb izomzatának, hajlékonyságának felméréséhez. Az adatokból kiderült, hogy a a gyermekek közel 60 százaléka nem ment át legalább 1 teszten sem Európával ellentétben, ahol a gyermekek 9 százalékának nem sikerült csak megfelelnie a teszteknek. A hidegháború alatt ezen ijesztő számok eredményezték, hogy Amerika politikai vezetői kezdeményezték az egészséges élet és a fitness népszerűsítését. Amikor Kraus Hirschland vizsgálatait James Kelly és James Duff szenátorok közölték Eisenhower elnökkel, tárgyalások kezdődtek 1956 júniusában a Fehér Házban. E megbeszéléseknek eredményeképpen alakult meg két tanács is, amely az első fontos lépés volt, hogy felhívják a nemzet figyelmét edzettségi állapotuk javítására. Az 1950-es évek folyamán számottevő szervezet jött létre, amelyek a nyilvánosan kezdményezték a keveset sportoló embereknél fellépő betegségek kialakulási esélyének nagyobb lehetőségét. Példaként említhetünk néhány ügynökséget, amelyek közreműködtek a fitness népszerűsítésében az 1950-es évek közepétől, mint például az "American Health Association" (AHA), az "American Medical Association" (AMA), az "American Association for Physical Education, Recreation, and Dance" (AAPHERD) és a "President's Council on Youth Fitness". Ezek a szervezetek törvényesen gondoskodtak a jövő fitness gyakorlatairól. Az "American College of Sports Medicine" (ACSM) 1954-ben alakult és az egészség, valamint a fitness Amerikában és a világban való terjesztésében játszott szerepe folytán az egyik vezető szervezetté vált. Az ACSM így megalapozta a pozícióját a különféle a tudományos kutatások eredményein alapuló összefüggő gyakorlatok létrehozásában.

1960-as évek USA
John F. Kennedy elnök volt a fitness emberek felé való népszerűsítés egyik szószólója volt, mivel ismerte annak egészségre gyakorolt jótékony hatásait. Támogatta a "President Council on Youth Fitness" fejlesztését, aminek élére Bud Wilkinsont nevezték ki és amely intézmény nevét megváltoztatták a "President?s Council on Phisical Fitness"-re. Kennedy nyíltan beszélt az amerikai városlakók állóképességének növelése iránti igényről, valamint újságcikkben is felhívta erre a figyelmet, amelynek címe "The Soft American" volt. Kennedy ösztönözte a szövetségi kormányt, hogy vegye ki jobban a részét a nemzeti mozgáskultúra terjesztésének folyamatából és elindította a fiatalok szervezett fitness programjait. Kennedy edzésbeni elkötelezettségét talán azzal a mondatával jellemezhetnénk igazán, hogy "A testnevelés minden más formájú érdem alapja." Dr. Ken H. Cooper, aki szélesebb körben "A modern fitness mozgásformák apjaként" ismert, alapvetően hitte, hogy az egyének gyakorlatok iránti bátorítása, ösztönzése minden eddiginél fontosabb. Cooper támogatta azon nézetét, amely szerint fontosabb megelőzni a betegséget, mint gyógyítani azt. "Könnyebb fenntartani a jó egészségi állapotot az edzések, diéták és érzelmi egyensúly által, mint visszanyerni azt, ha már elvesztettük." Pályafutása elejétől hangsúlyozta a járványtannal kapcsolatos adatoknak a rendszeres gyakorlatok kialakításában és az egészség megőrzésében való felhasználását. A több ezer egyéntől származó adatok az alapjaivá váltak az aerobik megteremtésének. Az aerobik, amely 1968-ből származik, jelentős üzenetet közvetít az állampolgárok számára, vagyis meg kell akadályozni a krónikus betegsékek elterjedését a rendszeres edzések segítségével, hogy egész életünk során jó kondícióban lehessünk. Dr. Cooper üzenete, programja és ötletei megalapozták a modellt, amely a fitness-t a modern időkbe vezette el.

Tanulságok a történelemből
A fitness néhány elragadó történetettel is leírható, amelyek elmesélik egészen a 21. századig a fejlődését. E történetekben a közös vonás a kapcsolat a katonai és politikai hatalom, valamint a testnevelés között (mindvégig az emberiség fejlődése alatt). A tesi-lelki fejlődés során voltak időszakok, amiker egyes kultúrák utasítottak a szellemiség művelésére a mozgás árán, míg más nemzetek, mint például a görögök, azt az elvet vallották, hogy ép lélek csak egészséges, ép testben létezhet, így ők a sportokat helyezték előtérbe. A történelem folyamán a másik érdekesség a sport és zene találkozása. Napjaink fitness gyakorlatai harmónikusan alakították ki mindezt, zenével megkülönböztetve az egyes részeket a gyakorlati tapasztalatok alapján. Akkor vált mindez nyilvánvalóvá, amikor a társadalom széles körében kedveltté vált a fényűzés, az élvezetek habzsolása. A technológia fejlődésével, a mozgás szükségessége egyre csökkent. Bár a történelem mutatott néhány apró jelet, amikor próbálták ezt a tendenciát megállítani, illetve megfordítani. Ez az az, amely napjaink társadalmában is kihívást jelent. Talán a testnevelésről és az egészségről végzett terjedelmes kutatásokat felhasználva, majd átgondolva azokat, megoldhatjuk a fitness eme rejtélyét.
FitnessOktatok.hu
2008.02.14.
Minden jog fenntartva: FitnessOktatok.hu - 2007

E-mail:

Címszavak: fitness, wellness
hirdetések, fitnesz fórum, hírekA FitnessOktatok.hu rövid ismertetése:

Személyi edzők, aerobic oktatók, step oktatók, testnevelő tanárok, step trénerek, sportedzők, wellness trénerek, életmód tanácsadók, gyógytornászok, aerobik sportoktatók hirdetései, továbbá edzőtermek, wellness hotelek, sport centrumok, fitnesz termek, fitness központok, gyógycentrumok állásajánlatai. Oldalunkon megtalálhatod a közismert és kevésbé ismert személyi edzők hirdetéseit, akik bármikor rendelkezésedre állnak, hogy segítségükkel könnyen, gyorsan és hatékonyan fogyhassál le. Ha szükséges, ők írják meg számodra az edzéstervet, edzésprogramot, állítják össze étrendedet, veled edzenek, tanácsokkal látnak el, megpróbálják életedet minél szebbé és egészségesebbé tenni. Keresd meg tehát a számodra legszimpatikusabb edzőt hirdetéseink között és élj Te is vidám, boldog, egészséges életet!

És hogy milyen fitness iskolákban tanult oktatóit, illetve hirdetéseit láthatod?
- Fitness Company (IFAA)
- Fitness Akadémia
- IWI Wellness - Fitnesz Oktatási Központ
- Body 'n' Soul Wellness & Pilates Academy
- Diplomás gyógytornászok (Pl. SOTE EFK)
- Fazekas Attila Wellness Akadémia
- Fitline Education
- IFBB Nemzetközi Szakedzőképzés
- Pilates Institute
- TF Továbbképző Intézet
csak hogy a legismertebbeket említsük.
A FitnessOktatok.hu oldalon találhatsz továbbá fitness centrumok és wellness hotelek állásajánlatait, álláshirdetéseit. Amennyiben Te is oktató, edző vagy és szeretnél munkát taláni egy edzőteremben, sport, illetve wellnessközpontban, fitnesz teremben, akkor jó helyen jársz. Reméljük, hogy honlapunkon újabbnál újabb hirdetések fognak megjelenni, ezáltal is segítve benneteket egy boldogabb és szebb jövő felé.

Magyarország legjobb fitness iskoláiban (Fitness Company /IFAA/, Fitness Akadémia, IWI...) végzett oktatóinak hirdetései, továbbá wellness hotelek, gyógyfürdők, fitnesztermek bemutatása, valamint azok álláshirdetései is megtalálhatók oldalunkon, mint azt már korábban említettük.
Oldalunk tartalmából címszavakban: fogyókúra, személyi edzés, fogyás, bmi(boss mass index), aerobic, fitness, wellness, életmód tanácsadás, hirdetésfigyelő, egészséges élet elérése, fitnesz fórum, fitness hírek, érdekességek, információk a nagyvilágból, edzéstervek.
A sportolás egészségre gyakorolt jótékony hatása már régóta ismert, felfrissíti a testet és a lelket, serkenti gondolkodásunkat.
Edzéstervek? Személyi edzők? Fitness központok? A válasz: FitnessOktatok.hu! Üdvözlünk az egészséges élet, a wellness és a fitness világában! Mert Te is élhetsz szép és boldog életet! Ebben sze FitnessOktatok.hu: personal trainers hirdetései, hírek az egészségről a test és a lélek egészségéért, megtaláld az ideális személyi edzőt. Fitnesztermek hirdetései az ország egész területéről, edzés, fogyókúra, fitnesz, edzők, oktatók, edzés, edzéstervek, fogyókúra. step aerobic oktató hirdetések személyi edzés, fitness edzéstervek fogyókúra fitnesz wellness Személyi edzők fogyás, izomnövelés.
Ha az alábbiakat szeretnéd csinálni: szálkásító edzés, spinning, power walking, edzőtermi edzés, zsírégetés, személyi edzés, aerobik, step, fitness aerobic, testedzés, alakformálás, sportolás, testedzés, izomtömegnövelés... akkor segíthetünk Neked megtalálni az ideális választást!
Ugyanis honlapunkon megtalálhatod az edzőtermek, wellness hotelek, fitness termek, sportklubok hirdetéseit, hogy életed egészségesen élhesd le.
Személyi fitnes fitnesz fogyókúra fitness center aerobik wellness egészség healt súlykontroll body programs konditerem Budapesten a belvárosban, valamint annak környékén és vidéken is. Segíthetünk a súlyleadásban (weight loss), diéta (diet) megtervezésében, ingyenes hirdetéseink között barangolhatsz. Gyakorlatok privát edzés otthon bárhol és bármikor. Profi fogyás hatékonyan. Fitnesz edzők honlapjait is megnézhetitek a részletes adataiknál, valamint edzéstervek írásával is kérhetjük. Wellness hétvége, termálfürdők, wellness szállodák, hotelek, gyógycentrumok, kellemes hétvégi pihenés? Segíthetünk megtalálni, amit keresel! Nézz körül hirdetéseink között.
Minőségi edzésprogramok, cardio edzések, aerobic és step edzések tartása, egészséges táplálkozáshoz szükséges megfelelő étrend kialakítása, írása szakemberek által. A honlapon többek között az alábbi iskolák végzett oktatói találhatók: IFAA (International Fitness And Aerobic Academy, Fitness Company), IWI Wellness - Fitnesz Oktatási Központ, Fazekas Attila Wellness Akadémia, Fitness Akadémia, IFBB Nemzetközi Szakedzőképzés, Pilates Institute, TF Továbbképző Intézet ... step edzők, oktatók, hirdetései, lélek, gyógyfürdő ... Az oldal tartalmából: edzésterv írása fogyókúra fogyás tanácsadás privát tréning privát edzes, edzésterv típusok, testformálás alakformálás egészség egészséges élet... Hirdetés feladása edzők, step és aerobik oktatók, wellness trainerek, gyógytornászok, sportolók részére... továbbá lehetőség van edzőtermek, sportklubok, wellness szállodák, edzőtermek részére is hirdetés feladására... hirdetésfigyelés... body building, personal trainers, sportklubok, fitness akadémiák... Oldalunkon többféle iskola végzőseként hirdethetsz: IFAA, Fitness Company, Fitness Akadémia, Body 'n' Soul Wellness & Pilates Academy, Diplomás gyógytornászok (Pl. SOTE EFK), Fazekas Attila Wellness Akadémia, Fitline Education, IFBB Nemzetközi Szakedzőképzés, IWI Wellness - Fitnesz Oktatási Központ, Pilates Institute, Testnevelési Főiskola (TF) Továbbképző Intézet... személyi edző aerobic oktató fitness trainer personal trainer testépítés edzőtermi edzés. Személyi edzők step oktatók aerobik edzők fitness oktatók personal trainers szálkásítás. Egy oldal a sportról, sportolókról, mindenkinek. Ha bármilyen kérdésed lenne, nyugodtan írd meg a fórumon! Minden kedves érdeklődőt szeretettel látunk! FitnessOktatok.hu - A lehetőség, hogy megtaláld a Neked megfelelő, ideális edzőt! Keresd meg a számodra ideálisat a hirdetések között!
retnénk segíteni Neked! Hiszen mai rohanó világunkban szinte nincs időnk önmagunkkal is törődni egy kicsit! Pedig igenis kellene! Hisz az egészséget, mint oly fontos kincset, csak akkor vagyunk képesek értékelni igazán, ha az már elveszett! Ne várjunk addig! Tegyünk most egészségünk fenntartásáért, hogy boldogságban, vidámságban élhessünk és birkózhassunk meg a mindennapos kihívásokkal!

Fitness oktatók, személyi edzők, personal trainers, step és aerobic oktatók, wellness trénerek hirdetései, fórum az egészsérgről a test és a lélek egészségéért, FitnessOktatok.hu, hogy megtaláld az ideális edzőt!

FitnessOktatok.hu - 2008

Társoldalunk:
Esküvő és rendezvényszervezés