A lehetőség, hogy megtaláld az ideális edzőt - FitnessOktatok.Hu - fitness, személyi edzés, step, aerobic, fórum, hirdetések, wellness
fitness wellness Főoldal Hirdetések Feladás Keresés Regisztráció Fórum Hírek
aerobic hirdetések
fitnesz
Felhasználónév:
Jelszó:
Kapcsolódó híreink


- A gerincet négylábú életmódra te...
Az emberiség az 5. ágyéki csigolyával fizet a két lábra á...
- Asztma, a levegő minősége és az ...
Amint elérkezett a Pekingi Olimpiai Játékok kezdete, egy ...
- A fontosabb légszennyezők, illet...
Megismerkedhetünk a levegőben jelen lévő fontosabb légsze...
- Aszpartám ( E951 ) - alacsony ka...
1981 óta nem hagyták jóvá az aszpartám száraz élelmiszere...
- A helyes testtartásról - 3. rész
Hogyan álljunk vagy üljünk helyesen, illetve hogyan nem c...
- A helyes testtartásról - 2. rész
Nem könnyű megtanítani testünket a helyes testtartásra. E...
- A helyes testtartásról - 1. rész
A testtartásnak, a régebbi gondolkodással ellentétben jel...
- Mire jó a fitness? - 3. rész
A torna nem keserves kötelezettség! A tornászás ne napont...
- Mire jó a fitness? - 2. rész
Minden kezdet nehéz! A gravitáció törvénye mindannyiunkat...
- Mire jó a fitness? - 1. rész
A kérdésre a válasz, hogy életünket jobbá tegye. Vajon mi...
- Az egészséges étrendről pár szóban
Karcsúak szeretnénk maradni és a megfelelő súlyunkat megt...
- A vitaminokról röviden
Rendkívül fontos szerepet játszanak egészségünk fenntartá...
- Mi is a koffein?
A koffein olyan drog, amely természetes körülmények közöt...
- Ásványi anyagok - kalcium
Gyermekkorunkban bizonyára sokat hallottuk a szüleinktől,...
- Önmagunkról alkotott véleményünk
Túl kövér vagyok. Túl sovány vagyok. Boldogabb lennék, ha...
- Pár szóban a jógáról
Ha olyan edzésprogramot keresel, amely könnyen megtanulha...
- 5 tipp az egészséges testsúly el...
Ha a gyors diétát választjuk a fogyás érdekében, nem bizt...
- A fitness Története 4/4
Elérkeztünk a fitness történetének bemutatásában az utols...
- Kapcsolat a mozgásszegény életmó...
Aki szabadidejét mozgással, túrázással, edzéssel tölti, s...
- A fitness története 3/4
A kevésbé távoli múltba visszakalandozva ismerkedjünk meg...
- A fitness története 2/4
Az előző részben megismerkedhettünk az ősi életvitellel, ...
- A fitness története 1/4
A történelem előtti időkben a fitness a vadászat és gyűjt...
- A hétköznapok forgataga és a fit...
A fitness és a wellness világa oly távolinak tűnt még néh...
Partnereink
Fitnesz világ


Hírek, érdekességek, információk a fitness világából


Testtípusok

A testalkat részben örökölt sajátosság, melyet nem tudunk teljes egészében megváltoztatni, bár lefogyhatunk, erősíthetjük és kidolgozhatjuk izmainkat. Ezzel szemben Párizs divatdiktátorai időről időre könyörtelenül új női ideálokat állítanak elénk. Például évtizedekig a nagyon sovány, teljesen egyenes, lapos nő volt az eszményi típus. Figyelmen kívül hagyták, hogy ennek a nők 90%-a nem felel meg, így gyakorlatilag a többség "le volt írva".
Fitness hírek, FitnessOktatok.hu
Ahhoz, hogy a nőiességünket megőrizzük, meg kell határoznunk testalkatunkat, meg kell tanulni testünk átalakításának leghatásosabb módját, de a legfontosabb, hogy elfogadjuk önmagunkat. Ha elégedettek vagyunk a testünkkel, önbizalmunk sugározni fog környezetünk felé is.

Az ideál örökké változik
Nézzük meg a különböző korok különböző nőideáljait! Ma szinte nevetséges lenne versenyre kelnünk velük. Nagy klasszikus festők és szobrászok olyan nőalakot ábrázoltak, amelyek teljesen különböztek a maitól. A Raffaello előtti festők a karcsú "lelencgyermek" típusú finom csontozatú, finom vonásokkal rendelkező és örökké sóvárgó tekintetű hölgyeket favorizálták. Az Edwardok korában az elfogadott nőalak a "homokóra" típus volt, aki dús keblekkel, karcsú derékkal és formás csípővel rendelkezett. A 20-as években a "fiús" nő lett az ideál, aki nőiességének elrejtéséért küzdött. Fiúsra vágatta a haját, leszorította a mellét és zsákszerű ruhákat hordott.

A 40-es években Hollywood nagy filmcsillagai a magabiztosságot, erőt és függetlenséget sugározták magukból. A filmstúdiók az akkor elfogadott tradícionális, elbűvölő filmsztár szerepébe próbálták belekényszeríteni őket. A nagy válltömésekkel kiszélesített ruhák, kosztümök igyekeztek a magabiztosság látszatát megerősíteni. Az 50-es években a jó alakú, gömbölyded forma tért vissza a divatba.

A soványság forradalma
A 60-as évek a forradalom évtizedének bizonyultak az élet minden területén. Vidal Sassoon azon gondolata, miszerint "nem kell ezüstkanállal a szájában születni ahhoz valakinek, hogy sikeres legyen az életben" - a természetes vonzerő érvényre juttatását sugallja. Ez óriási lökést adott azok számára, akik esetleg London külvárosaiban születtek vagy éppen egy modern középiskola padjait hagyták el 15 évesen.
A 60-as években Nagy-Britannia irányította a divatot, amelyet az egész világ követett. A zenében, az öltözködésben és a hajviseletben a konvenciók megtörésére irányuló törekvések jelentek meg, mivel ezek megakadályozták az egyéniség feltárását és kibontakozását. Nem véletlen, hogy ez Angliából indult el, mert a 60-as években a britek voltak a legnyitottabbak a modern nyugati világban. Ebben az időszakban a találékonyság és a forradalom új ideált hozott létre. Megteremtődött a "deszka" típusú nő. Sok nfiatal nő ezt kihasználva fényes karriert futott be a divatszakmában, belekóstolva a hivatásos modellek életébe. 1966-ban nem volt elég vékonynak lenni, hanem kifejezetten soványnak kellett lenni ahhoz, hogy valaki divatos legyen.

Sajnos a kor modelljeinek és színésznőinek sikeressége elindított egy olyan "diétalavinát", amely még ma is számos nő rögeszméjévé válik. A könyvesboltok polcai roskadoznak a diétás és fogyókúrás könyvek súlya alatt. úgy látszik, a fogyókúra rabjaivá váltunk.

Egészséges legyen, ne sovány!
Manapság új szelek fújnak. Soványnak lenni hosszú távon már nem divatos. Ma az elfogadott alkat jóval teltebb. Kiemelten fontos az egészséges étkezés. Elengedhetetlen követelmény a korpa tartalmú ételek beiktatása a táplálkozásba, mint például a barna rizs, a korpás kenyér és a hüvelyesek, vagyis az összes étel, amit jópár éve még száműztek a diétából. A héjában főtt burgonya egészségességét sem kell bizonygatni, természetesen nem vajjal vagy zsírral meglocsolva.
A mai modern nő sokkal inkább a természet adta adottságait használja ki és megtanulja a legjobb irányba befolyásolni szervezetét, megtanul bánni a testével, mintsem hogy valaki más képzeletében megszületett bálvány képe alakítsa át az egyéniségét.

Testtípusok
Három alapvető testtípust különböztetünk meg:
- Ektomorf típusú az, aki vékony, magas, különlegesen sovány, gyenge izomzatú. Bármilyen sokat eszik, sohasem hízik meg. Zsírlerakódások nem találhatóak a testén és gyakran nagyon nehéz az izomrendszerét erősíteni.
- Mezomorf típusú az, akit szögletes, kemény, erősen fejlett izomzat, kiugró izomkörvonalak, fizikálisan és pszichésen is életerős vonások jellemeznek. Leginkább az erőt igénylő sportokban kiválóak, mint például a súlyemelés. Tipikusan mezomorf alkatúak a rögbijátékosok, széles vállakkal és jól felépített lábakkal. Rendszeres edzés nélkül azonban az izmaik hamar gyengülnek.
- Endomorf típusú az, aki alacsony, zömök, húsosan gömbölyded. Az ilyen alkatú embernek figyelnie kell az étkezésre és napi edzésprogramot kell összeállítani és elvégezni, ha nem akar elhízni. Tipikus endomorf alkatúak a jégkorongozók és a súlylökők.

A test felépítése
Saját testtípusunk ismerete elengedhetetlenül szükséges a személyre szabott gyakorlatok megválasztásához, amennyiben jól szeretnénk végezni vagy esetleg nehéznek találjuk őket. A jól felépített izomrendszer számára nem jelent problémát a testépítés vagy a rövidtávfutás. Kevésbé eredményesek viszont hosszú távon, amihez elsősorban állóképesség kell. Az úszók erős vállai és karjai izmokkal borítottak. A futók és a gátfutók soványak és hosszú lábúak.
Ha megértjük a különböző testtípusok sajátosságait, tudni fogjuk, melyik sporttal érhetjük el a legjobb eredményt, vagy esetlegesen milyen más fizikai aktivitást válasszunk. Ez nem jelentiazt, hogy ne próbálkozzunk nehezebb, gyakorlatokkal vagy sportokkal, hanem azt, hogy ismerjük fel saját korlátainkat és válasszuk az alkatunknak és típusunknak igazán megfelelő mozgásformát.
FitnessOktatok.hu
2008.03.27.
Minden jog fenntartva: FitnessOktatok.hu - 2007

E-mail:

Címszavak: fitness, wellness
hirdetések, fitnesz fórum, hírekA FitnessOktatok.hu rövid ismertetése:

Személyi edzők, aerobic oktatók, step oktatók, testnevelő tanárok, step trénerek, sportedzők, wellness trénerek, életmód tanácsadók, gyógytornászok, aerobik sportoktatók hirdetései, továbbá edzőtermek, wellness hotelek, sport centrumok, fitnesz termek, fitness központok, gyógycentrumok állásajánlatai. Oldalunkon megtalálhatod a közismert és kevésbé ismert személyi edzők hirdetéseit, akik bármikor rendelkezésedre állnak, hogy segítségükkel könnyen, gyorsan és hatékonyan fogyhassál le. Ha szükséges, ők írják meg számodra az edzéstervet, edzésprogramot, állítják össze étrendedet, veled edzenek, tanácsokkal látnak el, megpróbálják életedet minél szebbé és egészségesebbé tenni. Keresd meg tehát a számodra legszimpatikusabb edzőt hirdetéseink között és élj Te is vidám, boldog, egészséges életet!

És hogy milyen fitness iskolákban tanult oktatóit, illetve hirdetéseit láthatod?
- Fitness Company (IFAA)
- Fitness Akadémia
- IWI Wellness - Fitnesz Oktatási Központ
- Body 'n' Soul Wellness & Pilates Academy
- Diplomás gyógytornászok (Pl. SOTE EFK)
- Fazekas Attila Wellness Akadémia
- Fitline Education
- IFBB Nemzetközi Szakedzőképzés
- Pilates Institute
- TF Továbbképző Intézet
csak hogy a legismertebbeket említsük.
A FitnessOktatok.hu oldalon találhatsz továbbá fitness centrumok és wellness hotelek állásajánlatait, álláshirdetéseit. Amennyiben Te is oktató, edző vagy és szeretnél munkát taláni egy edzőteremben, sport, illetve wellnessközpontban, fitnesz teremben, akkor jó helyen jársz. Reméljük, hogy honlapunkon újabbnál újabb hirdetések fognak megjelenni, ezáltal is segítve benneteket egy boldogabb és szebb jövő felé.

Magyarország legjobb fitness iskoláiban (Fitness Company /IFAA/, Fitness Akadémia, IWI...) végzett oktatóinak hirdetései, továbbá wellness hotelek, gyógyfürdők, fitnesztermek bemutatása, valamint azok álláshirdetései is megtalálhatók oldalunkon, mint azt már korábban említettük.
Oldalunk tartalmából címszavakban: fogyókúra, személyi edzés, fogyás, bmi(boss mass index), aerobic, fitness, wellness, életmód tanácsadás, hirdetésfigyelő, egészséges élet elérése, fitnesz fórum, fitness hírek, érdekességek, információk a nagyvilágból, edzéstervek.
A sportolás egészségre gyakorolt jótékony hatása már régóta ismert, felfrissíti a testet és a lelket, serkenti gondolkodásunkat.
Edzéstervek? Személyi edzők? Fitness központok? A válasz: FitnessOktatok.hu! Üdvözlünk az egészséges élet, a wellness és a fitness világában! Mert Te is élhetsz szép és boldog életet! Ebben sze FitnessOktatok.hu: personal trainers hirdetései, hírek az egészségről a test és a lélek egészségéért, megtaláld az ideális személyi edzőt. Fitnesztermek hirdetései az ország egész területéről, edzés, fogyókúra, fitnesz, edzők, oktatók, edzés, edzéstervek, fogyókúra. step aerobic oktató hirdetések személyi edzés, fitness edzéstervek fogyókúra fitnesz wellness Személyi edzők fogyás, izomnövelés.
Ha az alábbiakat szeretnéd csinálni: szálkásító edzés, spinning, power walking, edzőtermi edzés, zsírégetés, személyi edzés, aerobik, step, fitness aerobic, testedzés, alakformálás, sportolás, testedzés, izomtömegnövelés... akkor segíthetünk Neked megtalálni az ideális választást!
Ugyanis honlapunkon megtalálhatod az edzőtermek, wellness hotelek, fitness termek, sportklubok hirdetéseit, hogy életed egészségesen élhesd le.
Személyi fitnes fitnesz fogyókúra fitness center aerobik wellness egészség healt súlykontroll body programs konditerem Budapesten a belvárosban, valamint annak környékén és vidéken is. Segíthetünk a súlyleadásban (weight loss), diéta (diet) megtervezésében, ingyenes hirdetéseink között barangolhatsz. Gyakorlatok privát edzés otthon bárhol és bármikor. Profi fogyás hatékonyan. Fitnesz edzők honlapjait is megnézhetitek a részletes adataiknál, valamint edzéstervek írásával is kérhetjük. Wellness hétvége, termálfürdők, wellness szállodák, hotelek, gyógycentrumok, kellemes hétvégi pihenés? Segíthetünk megtalálni, amit keresel! Nézz körül hirdetéseink között.
Minőségi edzésprogramok, cardio edzések, aerobic és step edzések tartása, egészséges táplálkozáshoz szükséges megfelelő étrend kialakítása, írása szakemberek által. A honlapon többek között az alábbi iskolák végzett oktatói találhatók: IFAA (International Fitness And Aerobic Academy, Fitness Company), IWI Wellness - Fitnesz Oktatási Központ, Fazekas Attila Wellness Akadémia, Fitness Akadémia, IFBB Nemzetközi Szakedzőképzés, Pilates Institute, TF Továbbképző Intézet ... step edzők, oktatók, hirdetései, lélek, gyógyfürdő ... Az oldal tartalmából: edzésterv írása fogyókúra fogyás tanácsadás privát tréning privát edzes, edzésterv típusok, testformálás alakformálás egészség egészséges élet... Hirdetés feladása edzők, step és aerobik oktatók, wellness trainerek, gyógytornászok, sportolók részére... továbbá lehetőség van edzőtermek, sportklubok, wellness szállodák, edzőtermek részére is hirdetés feladására... hirdetésfigyelés... body building, personal trainers, sportklubok, fitness akadémiák... Oldalunkon többféle iskola végzőseként hirdethetsz: IFAA, Fitness Company, Fitness Akadémia, Body 'n' Soul Wellness & Pilates Academy, Diplomás gyógytornászok (Pl. SOTE EFK), Fazekas Attila Wellness Akadémia, Fitline Education, IFBB Nemzetközi Szakedzőképzés, IWI Wellness - Fitnesz Oktatási Központ, Pilates Institute, Testnevelési Főiskola (TF) Továbbképző Intézet... személyi edző aerobic oktató fitness trainer personal trainer testépítés edzőtermi edzés. Személyi edzők step oktatók aerobik edzők fitness oktatók personal trainers szálkásítás. Egy oldal a sportról, sportolókról, mindenkinek. Ha bármilyen kérdésed lenne, nyugodtan írd meg a fórumon! Minden kedves érdeklődőt szeretettel látunk! FitnessOktatok.hu - A lehetőség, hogy megtaláld a Neked megfelelő, ideális edzőt! Keresd meg a számodra ideálisat a hirdetések között!
retnénk segíteni Neked! Hiszen mai rohanó világunkban szinte nincs időnk önmagunkkal is törődni egy kicsit! Pedig igenis kellene! Hisz az egészséget, mint oly fontos kincset, csak akkor vagyunk képesek értékelni igazán, ha az már elveszett! Ne várjunk addig! Tegyünk most egészségünk fenntartásáért, hogy boldogságban, vidámságban élhessünk és birkózhassunk meg a mindennapos kihívásokkal!

Fitness oktatók, személyi edzők, personal trainers, step és aerobic oktatók, wellness trénerek hirdetései, fórum az egészsérgről a test és a lélek egészségéért, FitnessOktatok.hu, hogy megtaláld az ideális edzőt!

FitnessOktatok.hu - 2008

Társoldalunk:
Esküvő és rendezvényszervezés