A lehetőség, hogy megtaláld az ideális edzőt - FitnessOktatok.Hu - fitness, személyi edzés, step, aerobic, fórum, hirdetések, wellness
fitness wellness Főoldal Hirdetések Feladás Keresés Regisztráció Fórum Hírek
aerobic hirdetések
fitnesz
Felhasználónév:
Jelszó:
Kapcsolódó híreink


- A gerincet négylábú életmódra te...
Az emberiség az 5. ágyéki csigolyával fizet a két lábra á...
- Asztma, a levegő minősége és az ...
Amint elérkezett a Pekingi Olimpiai Játékok kezdete, egy ...
- A fontosabb légszennyezők, illet...
Megismerkedhetünk a levegőben jelen lévő fontosabb légsze...
- Aszpartám ( E951 ) - alacsony ka...
1981 óta nem hagyták jóvá az aszpartám száraz élelmiszere...
- Testtípusok
A testalkat részben örökölt sajátosság, melyet nem tudunk...
- A helyes testtartásról - 3. rész
Hogyan álljunk vagy üljünk helyesen, illetve hogyan nem c...
- A helyes testtartásról - 2. rész
Nem könnyű megtanítani testünket a helyes testtartásra. E...
- A helyes testtartásról - 1. rész
A testtartásnak, a régebbi gondolkodással ellentétben jel...
- Mire jó a fitness? - 3. rész
A torna nem keserves kötelezettség! A tornászás ne napont...
- Mire jó a fitness? - 2. rész
Minden kezdet nehéz! A gravitáció törvénye mindannyiunkat...
- Mire jó a fitness? - 1. rész
A kérdésre a válasz, hogy életünket jobbá tegye. Vajon mi...
- Az egészséges étrendről pár szóban
Karcsúak szeretnénk maradni és a megfelelő súlyunkat megt...
- A vitaminokról röviden
Rendkívül fontos szerepet játszanak egészségünk fenntartá...
- Mi is a koffein?
A koffein olyan drog, amely természetes körülmények közöt...
- Ásványi anyagok - kalcium
Gyermekkorunkban bizonyára sokat hallottuk a szüleinktől,...
- Önmagunkról alkotott véleményünk
Túl kövér vagyok. Túl sovány vagyok. Boldogabb lennék, ha...
- Pár szóban a jógáról
Ha olyan edzésprogramot keresel, amely könnyen megtanulha...
- 5 tipp az egészséges testsúly el...
Ha a gyors diétát választjuk a fogyás érdekében, nem bizt...
- A fitness Története 4/4
Elérkeztünk a fitness történetének bemutatásában az utols...
- Kapcsolat a mozgásszegény életmó...
Aki szabadidejét mozgással, túrázással, edzéssel tölti, s...
- A fitness története 2/4
Az előző részben megismerkedhettünk az ősi életvitellel, ...
- A fitness története 1/4
A történelem előtti időkben a fitness a vadászat és gyűjt...
- A hétköznapok forgataga és a fit...
A fitness és a wellness világa oly távolinak tűnt még néh...
Partnereink
Fitnesz világ


Hírek, érdekességek, információk a fitness világából


A fitness története 3/4

A kevésbé távoli múltba visszakalandozva ismerkedjünk meg a reneszánsz ideje alatti történésekkel, illetve a fitness fontosságának felismerésével a nemzeti államok születésének korszakában.
Fitness hírek, FitnessOktatok.hu
A reneszánsz (1400-1600)
A középkort követően az ősi görögöktől és a rómaiaktól származó kulturális fejlődés újjászületése idézte elő a reneszánszot. A korra jellemzővé vált az emberi test felépítése iránti érdeklődés. Újra előtérbe került és széles körben elterjedt a görög eszménykép, az emberi test dicsőítése. Néhány személy, mint például Martin Luther (vallási vezető), John Locke (filozófus), Vittorino de Feltra, John Comenius és Richard Mulcaster (testnevelő) hangsúlyozták, hogy az állandó edzés fokozza az intellektuális fejlődést is.
Azon nemzeteknek, amelyek felismerték a sportolás jelentőségét, e felismerést el kellett juttatniuk a családok számára, aminek eredményeképpen a fitness és a fizikai sportok elősegítették a közösségi kapcsolatok ápolását. A reneszánsz idején az emberi élet megbecsülése és értékének előtérbe helyezése olyan környezetet teremtett, amely széles körben elterjesztette Európában a e gondolkodásmódot és megismertette a fitness fogalmát.

Az európai nemzetek korszaka (1700-1850)
A reneszánszot követően az európai kontinensen számos kulturális változás következett be. A testnevelés továbbra is kiemelkedő szerepet töltött be és a reneszánsz alatt elkezdett irányvonalat követte. Az edzés szeretete elterjedt az európai nemzetek fejlődésének ezen időszakában. A nemzetiség hangsúlyozása és a függetlenség eszménye hívta életre az első modern fitness gyakorlatokat, amelyek a gimnasztikai programok alapvető mozgásaivá váltak. A gimnasztika nagy népszerűségnek örvendett a térségben, különösképpen Németországban, Dániában, Svédországban és Nagy Britanniában terjedt el.

Németország
Németországban a torna elterjesztése legfőképpen két nevelő, Johann Guts Muths és Friedrich Jahn nevelők munkájának köszönhető. Guts Muts a német gimnasztika nagyapjaként ismert. Sok gyakorlatot ő állított össze, valamint azokat a felszereléseket is, amelyek e gyakorlatokhoz elengedhetetlenül szükségesek voltak. Életének, munkásságának eredményei olvashatók például a Gimnasztika fiataloknak és a Játékok című könyvekben.
Friedrich Jahn a ?Német gimnasztika apja? címet érdemelte ki a hosszantartó munkássága gyümölcseként. Janh életének korai szakaszában, amikor Napóleon meghódította Európát, Németországot is beleértve, a Franciaországtól elszenvedett vereség folytán Németország kisebb, egymástól független államokra bomlott fel. Az egységes nemzeti és független Németország megteremtése iránti szenvedélye vált a mozgatóerejévé a tornagyakorlatok megalkotásának. Úgy vélte ugyanis, hogy egy jövőbeli idegen országból jövő támadás megakadályozható lenne a német társadalom erejének növelésével a sport által. Nem sokkal később, országszerte megalakultak a futó, ugró, kötéltánc, hegymászó, rúdugró sportegyletek.

Svédország
Per Henrik Ling fejlesztette ki és terjesztette el Svédországban a saját tornagyakorlatait, amelyek 3 különböző területre oszthatóak: 1) iskolai testnevelés, 2) katonai testnevelés és 3) orvosi, gyógyászati testnevelés. Ling, aki komoly orvosi háttérrel rendelkezett, felismerte, hogy a sportolás mindenki számára jótékony hatással bír. Viszont mindvégig kitartott azon álláspontja mellett, amely szerint a gyakorlatokat az egyénenként különbözőképpen kell összeállítani, mivel azok emberi testre kifejtett hatása személyenként eltérő lehet. Ling a tudomány és a biológia felhasználásával próbálta a fitness fontosságát, jelentőségét megismerni.
Dánia
Frank Nachtegall, aki a kezdetektől fogva az otthonán kívül kezdett el tanítani, elkezdte, majd közrejátszott a gimnasztika Dánia területén való népszerűsítésében. Különösképpen nagy jelentőséget tulajdonított a testnevelés iskolai elterjesztésével. A fizikai aktivitás gyermekkori terjesztése gyújtotta fel Natchegallban a szikrát, amelynek eredményeképpen magánintézetben kezdett el tanítani. Itt teljes egészében a testnevelést oktatta, amiért később meg is kapta az egyik program megvalósítását, amelynek célja a jövő fitness oktatóinak felkészítése, kiképzése volt, és amit a testnevelő tanárok képzéseként neveztek.

Anglia
Nagy Britanniában Archibald Maclaren, aki orvostanhallgató volt, terjesztette szét a világban a fitness és a katonai gyakorlatok emberi testre és lélekre gyakorolt előnyeit. Marclaren-t a svéd Per Henrik Ling-hez hasonlóan, megigézte a fitness világa. Így aztán egész élete folyamán ezen a területen dolgozott. Munkássága és annak eredményei feljegyzésre kerültek az elméleti és gyakorlati oldalról egyaránt. Marclaren tett néhány olyan kijelentést munkája során, amelyek feltűnően hasonlítottak napjaink gyakorlati állásfoglalásaihoz. Elsősorban úgy vélte, hogy a fáradékonyság és a stressz fizikai hatásainak kezelésében rendkívül nagy jelentőséggel bír a rendszeres sportolás. Másodsorban megjegyezte, hogy a játékok és a sport aktuális szintje nem felel meg a komolyabb kondíció eléréséhez szükséges követelményeknek. Végezetül Marclaren megállapította, hogy a fiúk és a lányok számára különböző, egymástól eltérő tornagyakorlatok összeállítására van szükség. Linggel együttműködve kijelentette, hogy az edzésprogramoknak különböző igényeket kell kiszolgálniuk. Továbbá, felhívta a figyelmet a gyakorlatok továbbfejlesztésének szükségességére.
FitnessOktatok.hu
2008.02.08.
Minden jog fenntartva: FitnessOktatok.hu - 2007

E-mail:

Címszavak: fitness, wellness
hirdetések, fitnesz fórum, hírekA FitnessOktatok.hu rövid ismertetése:

Személyi edzők, aerobic oktatók, step oktatók, testnevelő tanárok, step trénerek, sportedzők, wellness trénerek, életmód tanácsadók, gyógytornászok, aerobik sportoktatók hirdetései, továbbá edzőtermek, wellness hotelek, sport centrumok, fitnesz termek, fitness központok, gyógycentrumok állásajánlatai. Oldalunkon megtalálhatod a közismert és kevésbé ismert személyi edzők hirdetéseit, akik bármikor rendelkezésedre állnak, hogy segítségükkel könnyen, gyorsan és hatékonyan fogyhassál le. Ha szükséges, ők írják meg számodra az edzéstervet, edzésprogramot, állítják össze étrendedet, veled edzenek, tanácsokkal látnak el, megpróbálják életedet minél szebbé és egészségesebbé tenni. Keresd meg tehát a számodra legszimpatikusabb edzőt hirdetéseink között és élj Te is vidám, boldog, egészséges életet!

És hogy milyen fitness iskolákban tanult oktatóit, illetve hirdetéseit láthatod?
- Fitness Company (IFAA)
- Fitness Akadémia
- IWI Wellness - Fitnesz Oktatási Központ
- Body 'n' Soul Wellness & Pilates Academy
- Diplomás gyógytornászok (Pl. SOTE EFK)
- Fazekas Attila Wellness Akadémia
- Fitline Education
- IFBB Nemzetközi Szakedzőképzés
- Pilates Institute
- TF Továbbképző Intézet
csak hogy a legismertebbeket említsük.
A FitnessOktatok.hu oldalon találhatsz továbbá fitness centrumok és wellness hotelek állásajánlatait, álláshirdetéseit. Amennyiben Te is oktató, edző vagy és szeretnél munkát taláni egy edzőteremben, sport, illetve wellnessközpontban, fitnesz teremben, akkor jó helyen jársz. Reméljük, hogy honlapunkon újabbnál újabb hirdetések fognak megjelenni, ezáltal is segítve benneteket egy boldogabb és szebb jövő felé.

Magyarország legjobb fitness iskoláiban (Fitness Company /IFAA/, Fitness Akadémia, IWI...) végzett oktatóinak hirdetései, továbbá wellness hotelek, gyógyfürdők, fitnesztermek bemutatása, valamint azok álláshirdetései is megtalálhatók oldalunkon, mint azt már korábban említettük.
Oldalunk tartalmából címszavakban: fogyókúra, személyi edzés, fogyás, bmi(boss mass index), aerobic, fitness, wellness, életmód tanácsadás, hirdetésfigyelő, egészséges élet elérése, fitnesz fórum, fitness hírek, érdekességek, információk a nagyvilágból, edzéstervek.
A sportolás egészségre gyakorolt jótékony hatása már régóta ismert, felfrissíti a testet és a lelket, serkenti gondolkodásunkat.
Edzéstervek? Személyi edzők? Fitness központok? A válasz: FitnessOktatok.hu! Üdvözlünk az egészséges élet, a wellness és a fitness világában! Mert Te is élhetsz szép és boldog életet! Ebben sze FitnessOktatok.hu: personal trainers hirdetései, hírek az egészségről a test és a lélek egészségéért, megtaláld az ideális személyi edzőt. Fitnesztermek hirdetései az ország egész területéről, edzés, fogyókúra, fitnesz, edzők, oktatók, edzés, edzéstervek, fogyókúra. step aerobic oktató hirdetések személyi edzés, fitness edzéstervek fogyókúra fitnesz wellness Személyi edzők fogyás, izomnövelés.
Ha az alábbiakat szeretnéd csinálni: szálkásító edzés, spinning, power walking, edzőtermi edzés, zsírégetés, személyi edzés, aerobik, step, fitness aerobic, testedzés, alakformálás, sportolás, testedzés, izomtömegnövelés... akkor segíthetünk Neked megtalálni az ideális választást!
Ugyanis honlapunkon megtalálhatod az edzőtermek, wellness hotelek, fitness termek, sportklubok hirdetéseit, hogy életed egészségesen élhesd le.
Személyi fitnes fitnesz fogyókúra fitness center aerobik wellness egészség healt súlykontroll body programs konditerem Budapesten a belvárosban, valamint annak környékén és vidéken is. Segíthetünk a súlyleadásban (weight loss), diéta (diet) megtervezésében, ingyenes hirdetéseink között barangolhatsz. Gyakorlatok privát edzés otthon bárhol és bármikor. Profi fogyás hatékonyan. Fitnesz edzők honlapjait is megnézhetitek a részletes adataiknál, valamint edzéstervek írásával is kérhetjük. Wellness hétvége, termálfürdők, wellness szállodák, hotelek, gyógycentrumok, kellemes hétvégi pihenés? Segíthetünk megtalálni, amit keresel! Nézz körül hirdetéseink között.
Minőségi edzésprogramok, cardio edzések, aerobic és step edzések tartása, egészséges táplálkozáshoz szükséges megfelelő étrend kialakítása, írása szakemberek által. A honlapon többek között az alábbi iskolák végzett oktatói találhatók: IFAA (International Fitness And Aerobic Academy, Fitness Company), IWI Wellness - Fitnesz Oktatási Központ, Fazekas Attila Wellness Akadémia, Fitness Akadémia, IFBB Nemzetközi Szakedzőképzés, Pilates Institute, TF Továbbképző Intézet ... step edzők, oktatók, hirdetései, lélek, gyógyfürdő ... Az oldal tartalmából: edzésterv írása fogyókúra fogyás tanácsadás privát tréning privát edzes, edzésterv típusok, testformálás alakformálás egészség egészséges élet... Hirdetés feladása edzők, step és aerobik oktatók, wellness trainerek, gyógytornászok, sportolók részére... továbbá lehetőség van edzőtermek, sportklubok, wellness szállodák, edzőtermek részére is hirdetés feladására... hirdetésfigyelés... body building, personal trainers, sportklubok, fitness akadémiák... Oldalunkon többféle iskola végzőseként hirdethetsz: IFAA, Fitness Company, Fitness Akadémia, Body 'n' Soul Wellness & Pilates Academy, Diplomás gyógytornászok (Pl. SOTE EFK), Fazekas Attila Wellness Akadémia, Fitline Education, IFBB Nemzetközi Szakedzőképzés, IWI Wellness - Fitnesz Oktatási Központ, Pilates Institute, Testnevelési Főiskola (TF) Továbbképző Intézet... személyi edző aerobic oktató fitness trainer personal trainer testépítés edzőtermi edzés. Személyi edzők step oktatók aerobik edzők fitness oktatók personal trainers szálkásítás. Egy oldal a sportról, sportolókról, mindenkinek. Ha bármilyen kérdésed lenne, nyugodtan írd meg a fórumon! Minden kedves érdeklődőt szeretettel látunk! FitnessOktatok.hu - A lehetőség, hogy megtaláld a Neked megfelelő, ideális edzőt! Keresd meg a számodra ideálisat a hirdetések között!
retnénk segíteni Neked! Hiszen mai rohanó világunkban szinte nincs időnk önmagunkkal is törődni egy kicsit! Pedig igenis kellene! Hisz az egészséget, mint oly fontos kincset, csak akkor vagyunk képesek értékelni igazán, ha az már elveszett! Ne várjunk addig! Tegyünk most egészségünk fenntartásáért, hogy boldogságban, vidámságban élhessünk és birkózhassunk meg a mindennapos kihívásokkal!

Fitness oktatók, személyi edzők, personal trainers, step és aerobic oktatók, wellness trénerek hirdetései, fórum az egészsérgről a test és a lélek egészségéért, FitnessOktatok.hu, hogy megtaláld az ideális edzőt!

FitnessOktatok.hu - 2008

Társoldalunk:
Esküvő és rendezvényszervezés