A lehetőség, hogy megtaláld az ideális edzőt - FitnessOktatok.Hu - fitness, személyi edzés, step, aerobic, fórum, hirdetések, wellness
fitness wellness Főoldal Hirdetések Feladás Keresés Regisztráció Fórum Hírek
aerobic hirdetések
fitnesz
Felhasználónév:
Jelszó:
Kapcsolódó híreink


- A gerincet négylábú életmódra te...
Az emberiség az 5. ágyéki csigolyával fizet a két lábra á...
- Asztma, a levegő minősége és az ...
Amint elérkezett a Pekingi Olimpiai Játékok kezdete, egy ...
- Aszpartám ( E951 ) - alacsony ka...
1981 óta nem hagyták jóvá az aszpartám száraz élelmiszere...
- Testtípusok
A testalkat részben örökölt sajátosság, melyet nem tudunk...
- A helyes testtartásról - 3. rész
Hogyan álljunk vagy üljünk helyesen, illetve hogyan nem c...
- A helyes testtartásról - 2. rész
Nem könnyű megtanítani testünket a helyes testtartásra. E...
- A helyes testtartásról - 1. rész
A testtartásnak, a régebbi gondolkodással ellentétben jel...
- Mire jó a fitness? - 3. rész
A torna nem keserves kötelezettség! A tornászás ne napont...
- Mire jó a fitness? - 2. rész
Minden kezdet nehéz! A gravitáció törvénye mindannyiunkat...
- Mire jó a fitness? - 1. rész
A kérdésre a válasz, hogy életünket jobbá tegye. Vajon mi...
- Az egészséges étrendről pár szóban
Karcsúak szeretnénk maradni és a megfelelő súlyunkat megt...
- A vitaminokról röviden
Rendkívül fontos szerepet játszanak egészségünk fenntartá...
- Mi is a koffein?
A koffein olyan drog, amely természetes körülmények közöt...
- Ásványi anyagok - kalcium
Gyermekkorunkban bizonyára sokat hallottuk a szüleinktől,...
- Önmagunkról alkotott véleményünk
Túl kövér vagyok. Túl sovány vagyok. Boldogabb lennék, ha...
- Pár szóban a jógáról
Ha olyan edzésprogramot keresel, amely könnyen megtanulha...
- 5 tipp az egészséges testsúly el...
Ha a gyors diétát választjuk a fogyás érdekében, nem bizt...
- A fitness Története 4/4
Elérkeztünk a fitness történetének bemutatásában az utols...
- Kapcsolat a mozgásszegény életmó...
Aki szabadidejét mozgással, túrázással, edzéssel tölti, s...
- A fitness története 3/4
A kevésbé távoli múltba visszakalandozva ismerkedjünk meg...
- A fitness története 2/4
Az előző részben megismerkedhettünk az ősi életvitellel, ...
- A fitness története 1/4
A történelem előtti időkben a fitness a vadászat és gyűjt...
- A hétköznapok forgataga és a fit...
A fitness és a wellness világa oly távolinak tűnt még néh...
Partnereink
Fitnesz világ


Hírek, érdekességek, információk a fitness világából


A fontosabb légszennyezők, illetve azok hatásai egészségünkre

Megismerkedhetünk a levegőben jelen lévő fontosabb légszennyezőkről, mint például a szálló porral, szén-monoxiddal, ózonnal, kén-dioxiddal... illetve megismerhetjük azok egészségünkre gyakorolt hatásait.
Fitness hírek, FitnessOktatok.hu
Szálló por
A szálló por két nagyobb csoportra bontható szemcsemérete alapján. Az egyik a 10 mikrométer átmérőjű szemcséket tartalmazza, ezeket nevezik durva részecskéknek, ezek a szemcsék képesek rá, hogy lejussanak akár az alsó légutakba is. A másik csoportba sorolhatóak a méretük alapján a 2,5 mikrométernél kisebb átmérőjű, úgynevezett "finom" porszemcsék (PM 2,5 ), amelyek a belélegezhető frakciót alkotják. Ezek viszont már képesek arra is, hogy lejussanak a tüdő léghólyagocskáiba is. A PM 2,5 porfrakció égési termékekből, kondenzálódott fémrészecskékből, illetve szerves részecskékből áll. Ezek felelősek a szálló por savasságáért is többek között. A PM 10 frakció, azaz a szálló por másik csoportja a talajból, ipari tevékenységből származó részecskéket tartalmaz (például a szél a földfelszínről magával viszi a talaj felületéről a finomabb szemcséket, port...). A két kategória együttes előfordulásának aránya nagymértékben függ az adott területek jellegzetességeitől, értendő ezalatt annak sokfélesége egészen a geológiai felépítéstől kezdve az ember által létrehozott változásokig (építkezés, ipari tevékenységek végzése...). Hazánkban jellemzően a szerves anyag, illetve a szulfát képzi a szálló por legfőbb alkotóelemeit. Az emberi szervezetre leginkább károsító hatások között említhetjük meg az autók terjedésével egyre inkább előforduló kipufogógázt, amely a nagyvárosok levegőjét szennyezi leginkább rövidtávon.

Hogyan hat egészségünkre a szálló por?
Amennyiben kisebb koncentrációban van jelen környezetünkben, úgy köhögést, a nyálkahártya irritációját, illetve nehéz lélegzést válthat ki. Veszélyesebb panaszok is kialakulhatnak, amennyiben számottevő időt töltünk ilyen környezetben. E panaszok, tünetek között említhetjük többek között a vér alvadékonyságának növekedését, vérrögök kialakulását, továbbá tüdőnkben felszívódva gyulladásos folyamatokat indíthat el. Ezáltal növelve az asztma és légcsőhurut kialakulásának esélyét, valamint a szív és érrendszeri megbetegedéseket. Amennyiben huzamosabb időt vagyunk kénytelenek magas szálló por koncentrációjú környezetben eltölteni, úgy sajnos számolnunk kell a következményekkel, amelyek egészségünkre vannak negatív hatással.Nitrogén-dioxid (NO2)
Legfőképpen a járművek használatából származóan azok üzemanyagának elégetéséből, azok égéstermékeiből származnak. Továbbá megemlíthetjük forrásukként fűtést és az energia-termelést is. A szabad levegő oxidáló hatásának következtében a szén-monoxid gyorsan átalakul szén-dioxiddá. A nitrogén-dioxid koncentráció a közlekedésből származó légszennyezés indikátor paramétere.

A nitrogén-dioxid hatása szervezetünkre
Egyik tulajdonsága, hogy rettentően irritáló hatású gáz. Legfőképp a többi légszennyező anyaggal együtt fejti ki hatását, ezért nehéz külön a nitrogén-dioxid hatásáról beszélni. Ám ha mégis megpróbálnánk, akkor valami hasonlókat mondhatnánk, mint például: a légzőszervi tünetek kockázatát növeli, valamint csökkenti a tüdőfunkciókat. Amennyiben magas koncentrációban van jelen, akkor a légutak összeszűkülnek.Kén-dioxid (SO2)
Elsősorban a ként tartalmazó fosszilis tüzelőanyagok elégetésekor keletkezik. Legfőbb termelője az ipar, ebből kifolyólag legnagyobb koncentrációban az iparterületeken fordul elő. Megemlítendő még forrásként a széntüzelés és az autók használatából kifolyólag a kipufogógáz is.

A kén-dioxid hatásai
Amennyiben magas koncentrációjú kén-dioxidot lélegzünk be, akkor a légutak görcsös állapotba kerülnek. Az asztmában szenvedőknél hevesebb reakciókat válthat ki. Izgatja a légzőrendszerünket, csökkent tüdőfunkciókat eredményez.Ózon (O3)
Elsődleges szennyezőanyagokból alakul ki a talaj közelében lévő ózon különféle fotokémiai úton. E szennyezőanyagok között említhetjük például a kipufogógázokat, oldószereket. Ezekből képződik az ózon napsugárzás hatására.

Egészségi hatások
Súlyosbítja az asztmát, valamint a hörgőhurutot is. Ezen kívül még izgatja szemünket, valamint nyálkahártyánkat is. Kiválthatja a légzőszervek gyulladását, jelentősen súlyosbítja továbbá a pollen allergiás betegek tüneteit.Szén-monoxid (CO)
Redukáló hatású, színtelen, szagtalan gáz. A tökéletlen égés során keletkezik. Például belsőégésű motorokban. Természetesen szénvegyületek égésekor keletkezhet.

A szén-monoxid egészségünkre gyakorolt hatásai
Csökkenti a vér oxigénszállító képességét, oxigénhiányos állapot kialakulását okozhatja. Vigyáznunk kell, nehogy szénmonoxid mérgezést kapjunk, mivel az akár halállal is végződhet abból kifolyólag, hogy szinte észrevétlen, színtelen és szagtalan gáz. Bár ha rövid ideig tartó mérgezéstől szenvedünk, akkor szerencsére az még visszafordítható folyamat. Kisebb mennyiségben fejfájást, szédülést okoz.További információk az alábbi oldalon találhatóak:
WHO Air Quality Guideline - Global Update, 2005: www.euro.who.int/Document/E87950.pdf
FitnessOktatok.hu
2008.05.05.
Minden jog fenntartva: FitnessOktatok.hu - 2007

E-mail:

Címszavak: fitness, wellness
hirdetések, fitnesz fórum, hírekA FitnessOktatok.hu rövid ismertetése:

Személyi edzők, aerobic oktatók, step oktatók, testnevelő tanárok, step trénerek, sportedzők, wellness trénerek, életmód tanácsadók, gyógytornászok, aerobik sportoktatók hirdetései, továbbá edzőtermek, wellness hotelek, sport centrumok, fitnesz termek, fitness központok, gyógycentrumok állásajánlatai. Oldalunkon megtalálhatod a közismert és kevésbé ismert személyi edzők hirdetéseit, akik bármikor rendelkezésedre állnak, hogy segítségükkel könnyen, gyorsan és hatékonyan fogyhassál le. Ha szükséges, ők írják meg számodra az edzéstervet, edzésprogramot, állítják össze étrendedet, veled edzenek, tanácsokkal látnak el, megpróbálják életedet minél szebbé és egészségesebbé tenni. Keresd meg tehát a számodra legszimpatikusabb edzőt hirdetéseink között és élj Te is vidám, boldog, egészséges életet!

És hogy milyen fitness iskolákban tanult oktatóit, illetve hirdetéseit láthatod?
- Fitness Company (IFAA)
- Fitness Akadémia
- IWI Wellness - Fitnesz Oktatási Központ
- Body 'n' Soul Wellness & Pilates Academy
- Diplomás gyógytornászok (Pl. SOTE EFK)
- Fazekas Attila Wellness Akadémia
- Fitline Education
- IFBB Nemzetközi Szakedzőképzés
- Pilates Institute
- TF Továbbképző Intézet
csak hogy a legismertebbeket említsük.
A FitnessOktatok.hu oldalon találhatsz továbbá fitness centrumok és wellness hotelek állásajánlatait, álláshirdetéseit. Amennyiben Te is oktató, edző vagy és szeretnél munkát taláni egy edzőteremben, sport, illetve wellnessközpontban, fitnesz teremben, akkor jó helyen jársz. Reméljük, hogy honlapunkon újabbnál újabb hirdetések fognak megjelenni, ezáltal is segítve benneteket egy boldogabb és szebb jövő felé.

Magyarország legjobb fitness iskoláiban (Fitness Company /IFAA/, Fitness Akadémia, IWI...) végzett oktatóinak hirdetései, továbbá wellness hotelek, gyógyfürdők, fitnesztermek bemutatása, valamint azok álláshirdetései is megtalálhatók oldalunkon, mint azt már korábban említettük.
Oldalunk tartalmából címszavakban: fogyókúra, személyi edzés, fogyás, bmi(boss mass index), aerobic, fitness, wellness, életmód tanácsadás, hirdetésfigyelő, egészséges élet elérése, fitnesz fórum, fitness hírek, érdekességek, információk a nagyvilágból, edzéstervek.
A sportolás egészségre gyakorolt jótékony hatása már régóta ismert, felfrissíti a testet és a lelket, serkenti gondolkodásunkat.
Edzéstervek? Személyi edzők? Fitness központok? A válasz: FitnessOktatok.hu! Üdvözlünk az egészséges élet, a wellness és a fitness világában! Mert Te is élhetsz szép és boldog életet! Ebben sze FitnessOktatok.hu: personal trainers hirdetései, hírek az egészségről a test és a lélek egészségéért, megtaláld az ideális személyi edzőt. Fitnesztermek hirdetései az ország egész területéről, edzés, fogyókúra, fitnesz, edzők, oktatók, edzés, edzéstervek, fogyókúra. step aerobic oktató hirdetések személyi edzés, fitness edzéstervek fogyókúra fitnesz wellness Személyi edzők fogyás, izomnövelés.
Ha az alábbiakat szeretnéd csinálni: szálkásító edzés, spinning, power walking, edzőtermi edzés, zsírégetés, személyi edzés, aerobik, step, fitness aerobic, testedzés, alakformálás, sportolás, testedzés, izomtömegnövelés... akkor segíthetünk Neked megtalálni az ideális választást!
Ugyanis honlapunkon megtalálhatod az edzőtermek, wellness hotelek, fitness termek, sportklubok hirdetéseit, hogy életed egészségesen élhesd le.
Személyi fitnes fitnesz fogyókúra fitness center aerobik wellness egészség healt súlykontroll body programs konditerem Budapesten a belvárosban, valamint annak környékén és vidéken is. Segíthetünk a súlyleadásban (weight loss), diéta (diet) megtervezésében, ingyenes hirdetéseink között barangolhatsz. Gyakorlatok privát edzés otthon bárhol és bármikor. Profi fogyás hatékonyan. Fitnesz edzők honlapjait is megnézhetitek a részletes adataiknál, valamint edzéstervek írásával is kérhetjük. Wellness hétvége, termálfürdők, wellness szállodák, hotelek, gyógycentrumok, kellemes hétvégi pihenés? Segíthetünk megtalálni, amit keresel! Nézz körül hirdetéseink között.
Minőségi edzésprogramok, cardio edzések, aerobic és step edzések tartása, egészséges táplálkozáshoz szükséges megfelelő étrend kialakítása, írása szakemberek által. A honlapon többek között az alábbi iskolák végzett oktatói találhatók: IFAA (International Fitness And Aerobic Academy, Fitness Company), IWI Wellness - Fitnesz Oktatási Központ, Fazekas Attila Wellness Akadémia, Fitness Akadémia, IFBB Nemzetközi Szakedzőképzés, Pilates Institute, TF Továbbképző Intézet ... step edzők, oktatók, hirdetései, lélek, gyógyfürdő ... Az oldal tartalmából: edzésterv írása fogyókúra fogyás tanácsadás privát tréning privát edzes, edzésterv típusok, testformálás alakformálás egészség egészséges élet... Hirdetés feladása edzők, step és aerobik oktatók, wellness trainerek, gyógytornászok, sportolók részére... továbbá lehetőség van edzőtermek, sportklubok, wellness szállodák, edzőtermek részére is hirdetés feladására... hirdetésfigyelés... body building, personal trainers, sportklubok, fitness akadémiák... Oldalunkon többféle iskola végzőseként hirdethetsz: IFAA, Fitness Company, Fitness Akadémia, Body 'n' Soul Wellness & Pilates Academy, Diplomás gyógytornászok (Pl. SOTE EFK), Fazekas Attila Wellness Akadémia, Fitline Education, IFBB Nemzetközi Szakedzőképzés, IWI Wellness - Fitnesz Oktatási Központ, Pilates Institute, Testnevelési Főiskola (TF) Továbbképző Intézet... személyi edző aerobic oktató fitness trainer personal trainer testépítés edzőtermi edzés. Személyi edzők step oktatók aerobik edzők fitness oktatók personal trainers szálkásítás. Egy oldal a sportról, sportolókról, mindenkinek. Ha bármilyen kérdésed lenne, nyugodtan írd meg a fórumon! Minden kedves érdeklődőt szeretettel látunk! FitnessOktatok.hu - A lehetőség, hogy megtaláld a Neked megfelelő, ideális edzőt! Keresd meg a számodra ideálisat a hirdetések között!
retnénk segíteni Neked! Hiszen mai rohanó világunkban szinte nincs időnk önmagunkkal is törődni egy kicsit! Pedig igenis kellene! Hisz az egészséget, mint oly fontos kincset, csak akkor vagyunk képesek értékelni igazán, ha az már elveszett! Ne várjunk addig! Tegyünk most egészségünk fenntartásáért, hogy boldogságban, vidámságban élhessünk és birkózhassunk meg a mindennapos kihívásokkal!

Fitness oktatók, személyi edzők, personal trainers, step és aerobic oktatók, wellness trénerek hirdetései, fórum az egészsérgről a test és a lélek egészségéért, FitnessOktatok.hu, hogy megtaláld az ideális edzőt!

FitnessOktatok.hu - 2008

Társoldalunk:
Esküvő és rendezvényszervezés